Solgul påskkaka
Denna påskkaka blir saftig och mättande med morötter i och söt och syrlig med en glasyrkräm på färskost. Ostkrämen är smaksatt med saffran och gör kakan vackert solgul. Dekorera gärna med små marsipanfigurer.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1996
Ingredienser
undefined
75 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
2 morötter
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
smör till formen
ströbröd till formen
Glasyr
200 g färskost
1/2 påse saffran (à ½ g)
1 msk florsocker
2 msk mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt fin att titta på men mindre god!
Martina
2004-02-05Enkelt, snabbt att göra, läcker att se på och jättegod.
Kerstin
2003-04-19