Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Solgul påskkaka

(47)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Denna påskkaka blir saftig och mättande med morötter i och söt och syrlig med en glasyrkräm på färskost. Ostkrämen är smaksatt med saffran och gör kakan vackert solgul. Dekorera gärna med små marsipanfigurer.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1996
Till Buffé

Ingredienser

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
  • 2 morötter
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • smör till formen
  • ströbröd till formen
Glasyr
  • 200 g färskost
  • 1/2 påse saffran (à ½ g)
  • 1 msk florsocker
  • 2 msk mjölk
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör smör och socker pösigt. Rör i äggen, ett i taget. Rör i citronskal och -saft. Skala och finriv morötterna. Rör ner dem i smeten.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det.
  4. Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
  5. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
  6. Glasyr: Blanda osten med mjölk, saffran och florsocker. Bred krämen över kakan. Garnera eventuellt kakan med marsipanfigurer. Servera till kaffet.