Rosendals morotstårta

165
24
Rosendals morotstårta

Ett riktigt bra recept på morotstårta är detta med en krämig glasyr på philadelphiaost, smör, florsocker och citron. Morotstårtan blir härligt saftig av de rivna morötterna och smaken av kanel genomsyrar bakverket. Med glasyren blir tårtan en succé.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Rosendals morotstårta

Ingredienser

10 portioner
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk riven muskotnöt
2 1/2 dl rapsolja eller solrosolja
4 dl rivna morötter (4 dl rivna morötter motsvarar ca 250 g oskalade)
1 dl grovt hackade valnötter

Glasyr

200 g smör
200 g färskost eller annan naturell färskost
3 dl florsocker
pressad juice och rivet skal från 1 citron
2 tsk vaniljsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkfri: garnera med en florsockerglasyr i stället för den som receptet anger.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

165

Kommentarer

Clara

2022-05-02

Kan man använda kallpressad rapsolja eller ger det för mycket smak?

Helene

2021-05-22

Härligt recept! Men undrar om receptets förslag på ätbara blommor...gulört är det en felskrivning för gurkört? Gulört är en mycket ovanlig blomma. Är den en lämplig blomma att äta? Kanske finns många bättre förslag på ätbara blommor..violer etc.

Anna-maria

2021-04-02

Fantastiskt recept på morotskaka! Provat många recept och det här slår alla. Lovorden haglar över den!