Rosendals morotstårta

126
22
Rosendals morotstårta

Ett riktigt bra recept på morotstårta är detta med en krämig glasyr på philadelphiaost, smör, florsocker och citron. Morotstårtan blir härligt saftig av de rivna morötterna och smaken av kanel genomsyrar bakverket. Med glasyren blir tårtan en succé.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Rosendals morotstårta

Ingredienser

10 portioner
3
ägg
3 1/2 dl
strösocker
4 dl
vetemjöl
1 tsk
bikarbonat
1 tsk
kanel
1 tsk
bakpulver
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
riven muskotnöt
2 1/2 dl
rapsolja eller solrosolja
4 dl
rivna morötter (4 dl rivna morötter motsvarar ca 250 g oskalade)
1 dl
grovt hackade valnötter

Glasyr

200 g
smör
200 g
färskost eller annan naturell färskost
3 dl
florsocker
pressad juice och rivet skal från 1
citron
2 tsk
vaniljsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkfri: garnera med en florsockerglasyr i stället för den som receptet anger.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

126

Kommentarer

Anna-maria

2021-04-02

Fantastiskt recept på morotskaka! Provat många recept och det här slår alla. Lovorden haglar över den!

Eva

2020-10-30

Ska man fin- eller grovriva morötterna? Eva

Elisabet

2020-10-22

Ska det verkligen vara en hel citron i glasyren? Jag skulle kunna tänka mig cirka två matskedar citronsaft.

Redaktionen ICAse

2020-10-23

Hej Elisabet! Det stämmer att det ska vara saft av en citron. Har du en väldigt saftig citron kan du prova med en mindre mängd och pressa i mer om det behövs. Lycka till med kakan. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept