Rosendals morotstårta

Betyg 4.1 av 5.
191 personer har röstat
29
Rosendals morotstårta

Ett riktigt bra recept på morotstårta är detta med en krämig glasyr på philadelphiaost, smör, florsocker och citron. Morotstårtan blir härligt saftig av de rivna morötterna och smaken av kanel genomsyrar bakverket. Med glasyren blir tårtan en succé.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Rosendals morotstårta

Ingredienser

10 portioner
3   ägg
3 1/2 dl  strösocker
4 dl  vetemjöl
1 tsk  bikarbonat
1 tsk  kanel
1 tsk  bakpulver
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  riven muskotnöt
2 1/2 dl  rapsolja eller solrosolja
4 dl  rivna morötter (4 dl rivna morötter motsvarar ca 250 g oskalade)
1 dl  grovt hackade valnötter

Glasyr

200 g  smör
pressad juice och rivet skal från 1   citron
200 g  färskost eller annan naturell färskost
3 dl  florsocker
2 tsk  vaniljsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkfri: garnera med en florsockerglasyr i stället för den som receptet anger.

Gör så här

Tips

Dekorera gärna med mynta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
191 personer har röstat

Kommentarer

Bra

Gun

2024-03-20

Bästa kakan alla kategorier!

Caroline

2023-12-27

Bästa receptet! Jag tog lite mer morötter, ca 200 g.

Rebecca

2023-12-25

Testa liknande recept

Rödbetskaka med saffransglasyr
Betyg 4.2 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chewy walnut-skärvor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tebröd med färskoströra
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sockerkaka med päron och valnötter
Betyg 3.6 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Festost
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skördetårta med rödbetor, hallon och valnötter
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga