Ett riktigt bra recept på morotstårta är detta med en krämig glasyr på philadelphiaost, smör, florsocker och citron. Morotstårtan blir härligt saftig av de rivna morötterna och smaken av kanel genomsyrar bakverket. Med glasyren blir tårtan en succé.
Ett recept från:
Buffé
nr 6,
2004
Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkfri: garnera med en florsockerglasyr i stället för den som receptet anger.
Kommentarer
Anna-maria
2021-04-02Fantastiskt recept på morotskaka! Provat många recept och det här slår alla. Lovorden haglar över den!
Eva
2020-10-30Ska man fin- eller grovriva morötterna? Eva
Elisabet
2020-10-22Ska det verkligen vara en hel citron i glasyren? Jag skulle kunna tänka mig cirka två matskedar citronsaft.
Redaktionen ICAse
2020-10-23Hej Elisabet! Det stämmer att det ska vara saft av en citron. Har du en väldigt saftig citron kan du prova med en mindre mängd och pressa i mer om det behövs. Lycka till med kakan. Hälsningar Ulrika