Rosendals morotstårta
Ett riktigt bra recept på morotstårta är detta med en krämig glasyr på philadelphiaost, smör, florsocker och citron. Morotstårtan blir härligt saftig av de rivna morötterna och smaken av kanel genomsyrar bakverket. Med glasyren blir tårtan en succé.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004
Ingredienser
10 portioner
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk riven muskotnöt
2 1/2 dl rapsolja eller solrosolja
4 dl rivna morötter (4 dl rivna morötter motsvarar ca 250 g oskalade)
1 dl grovt hackade valnötter
Glasyr
200 g smör
pressad juice och rivet skal från 1 citron
200 g färskost eller annan naturell färskost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: garnera med en florsockerglasyr i stället för den som receptet anger.
Gör så här
Tips
Dekorera gärna med mynta.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bra
Gun
2024-03-20Bästa kakan alla kategorier!
Caroline
2023-12-27Bästa receptet! Jag tog lite mer morötter, ca 200 g.
Rebecca
2023-12-25