Rosendals morotstårta

Betyg 4.1 av 5.
194 personer har röstat
30
Rosendals morotstårta

Ett riktigt bra recept på morotstårta är detta med en krämig glasyr på philadelphiaost, smör, florsocker och citron. Morotstårtan blir härligt saftig av de rivna morötterna och smaken av kanel genomsyrar bakverket. Med glasyren blir tårtan en succé.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Rosendals morotstårta

Ingredienser

10 portioner
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk riven muskotnöt
2 1/2 dl rapsolja eller solrosolja
4 dl rivna morötter (4 dl rivna morötter motsvarar ca 250 g oskalade)
1 dl grovt hackade valnötter

Glasyr

200 g smör
pressad juice och rivet skal från 1 citron
200 g färskost eller annan naturell färskost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
194 personer har röstat

Kommentarer

Bästa Morotstårtan ever❣️❣️❣️❣️❣️ (Fast jag hoppa muskot, citron och nötter) 🌟🌟🌟🌟🌟 Else

Else

2024-10-14

Bra

Gun

2024-03-20

Bästa kakan alla kategorier!

Caroline

2023-12-27

Testa liknande recept

Rödbetskaka med saffransglasyr
Betyg 4.2 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chewy walnut-skärvor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Persiska valnötskakor (Gardi)
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skördetårta med rödbetor, hallon och valnötter
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelhjärtan på burk
Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frukt- och nötkaka med cider
Betyg 2.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga