Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Rosendals morotstårta

Ett riktigt bra recept på morotstårta är detta med en krämig glasyr på philadelphiaost, smör, florsocker och citron. Morotstårtan blir härligt saftig av de rivna morötterna och smaken av kanel genomsyrar bakverket. Med glasyren blir tårtan en succé.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 10
  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk riven muskotnöt
  • 2 1/2 dl rapsolja eller solrosolja
  • 4 dl rivna morötter (4 dl rivna morötter motsvarar ca 250 g oskalade)
  • 1 dl grovt hackade valnötter
Glasyr
  • 200 g smör
  • 200 g färskost eller annan naturell färskost
  • 3 dl florsocker
  • pressad juice och rivet skal från 1 citron
  • 2 tsk vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Häll ner olja och de rivna morötterna i smeten. Tillsätt därefter mjölblandningen och nötterna.
  3. Häll smeten i en smord och bröad kakform, ca 26 cm i diameter (för 10 bitar). Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
  4. Glasyr: Smält smöret och låt det svalna. Blanda med övriga ingredienser till glasyren. Bre på kakan när den har svalnat. Dekorera med ätliga blommor, t ex ringblommor, gulört eller krasse.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkfri: garnera med en florsockerglasyr i stället för den som receptet anger.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(8)