Sojawokad kyckling med lime
Mycket fräsch och snabblagad rätt med inspiration från Asien. Bryn kycklingen och grönsakerna i en stekpanna, häll i vatten och sojasås och låt sjuda några minuter. Servera den läckra kycklingwoken med syrlig spenatsallad (gjord på babyspenat, rostade sesamfrön och limejuice) och perfekt kokta äggnudlar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2014
Ingredienser
2 portioner
2 port äggnudlar
ca 300 g strimlad kycklingfilé
400 g grönsaksmix
1 msk olja
salt
peppar
1/2 dl vatten
150 g sojasås (vitlök/chili)
2 tsk sesamfrön
65 g babyspenat
1/2 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2693 KJ / 636 kCal
Fett13 g
Salt13.8 g
Kolhydrater70 g
Protein57 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jätte enkelt och gott
Jennie
2023-09-15