Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Sojawokad kyckling med lime

Mycket fräsch och snabblagad rätt med inspiration från Asien. Bryn kycklingen och grönsakerna i en stekpanna, häll i vatten och sojasås och låt sjuda några minuter. Servera den läckra kycklingwoken med syrlig spenatsallad (gjord på babyspenat, rostade sesamfrön och limejuice) och perfekt kokta äggnudlar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Bryn kycklingen och grönsakerna i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Häll i vattnet och sojasåsen och låt sjuda några minuter.
  3. Rosta sesamfröna i en torr och het panna och blanda dem  med spenaten. Pressa över limen och salta och peppra.
  4. Servera kycklingwoken med spenatsallad och nudlar.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port äggnudlar
  • ca 300 g strimlad kycklingfilé
  • 400 g grönsaksmix
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 dl vatten
  • 150 g sojasås (vitlök/chili)
  • 2 tsk sesamfrön
  • 65 g babyspenat
  • 1/2 lime
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2693 kJ / 636 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer