Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sojawokad kyckling med lime

Mycket fräsch och snabblagad rätt med inspiration från Asien. Bryn kycklingen och grönsakerna i en stekpanna, häll i vatten och sojasås och låt sjuda några minuter. Servera den läckra kycklingwoken med syrlig spenatsallad (gjord på babyspenat, rostade sesamfrön och limejuice) och perfekt kokta äggnudlar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Bryn kycklingen och grönsakerna i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Häll i vattnet och sojasåsen och låt sjuda några minuter.
  3. Rosta sesamfröna i en torr och het panna och blanda dem  med spenaten. Pressa över limen och salta och peppra.
  4. Servera kycklingwoken med spenatsallad och nudlar.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port äggnudlar
  • ca 300 g strimlad kycklingfilé
  • 400 g grönsaksmix
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 dl vatten
  • 150 g sojasås (vitlök/chili)
  • 2 tsk sesamfrön
  • 65 g babyspenat
  • 1/2 lime
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 3061 kJ / 733 kCal