Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sojastekt kyckling med het kålsallad

Typiskt asiatiska smaker samlas i den här rätten! Kycklingen penslas med en söt och lite het marinad och tillagas i ugnen medan kålsalladen med böngroddar och rödlök tillreds.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Sojastekt kyckling: Lägg kycklingen i en ugnssäker form med skinnet upp. Stek den mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. Blanda honung, soja, sambal oelek, olja och salt. Pensla hälften av blandningen på kycklingen och stek ytterligare ca 10 minuter. Pensla en sista gång och fortsätt att steka ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Kålsallad: Skala moroten och hyvla den tunt med potatisskalaren. Ansa och strimla salladskålen. Skala och skiva löken tunt. Låt groddarna rinna av.
  6. Pressa saften ur limen.
  7. Blanda limesaft med soja och olja. Marinera grönsakerna i dressingen.
  8. Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna med lite salt.
  9. Skär loss kycklingbrösten från benen och skär dem i skivor.
  10. Servera kycklingen med buljongen från formen samt ris, kålsallad och sesamfrön.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 2 msk sesamfrö
Sojastekt kyckling
  • 4 kycklingfiléer på ben
  • 2 msk honung
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk olja
  • salt
Kålsallad
  • 1 morot
  • ca 200 g salladskål
  • 1 rödlök
  • 280 g böngroddar
  • 1 lime
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2155 kJ / 515 kCal