Sojarostade tomater

Visste du att tomater är fulla av umami? Och visste du att om du rostar tomater långsamt i ugnen tillsammans med soja blir de ännu mer umamirika? Servera dessa smakbomber som tillbehör, mosade i en röra, på en macka eller i en sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi257 KJ / 61 kCal
Fett3 g
Salt2.3 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g
Kommentarer
7 stJag har lagat det här receptet flera gånger och tycker inte att mängden soja blir för mycket, det blir inte för salt för mig. Men det är ju såklart en smaksak och alla har sina egna preferenser!
Christian
Tog halva mängden soja (1,5 msk) efter att ha läst kommentarerna. I orginalreceptet är det 3 msk men ser här nu att det verkar vara justerat till 2 msk. Så 1,5-2 msk är mer lagom. Blev väldigt gott! Tomaterna som blev över mosade jag med rumsvarmt smör och lite flingsalt och serverade med foccacia
Ida
Man behöver minska mängden soya, annars blir de alldeles för salta. Anna-Karin
Anna karin
Blir alldeles för salta med angiven mängd soya. Stämmer receptet?
Anna
Jag tyckte det smakade för mycket soja. Är det inte väl mycket soja i receptet?
Ingrid
Hur länge håller de färdiga tomater och hur ska de förvaras?
Anna
Hej Anna! De håller 4-5 dagar i kylskåpet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Är dessa lämpliga att frysa in för förvaring?
Gunilla
Hej Gunilla! Dom kommer tyvärr bli rätt mosiga när de sen tinas upp. Hälsningar Niclas
ICA-köket