Sojarostade tomater

Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Sojarostade tomater

Visste du att tomater är fulla av umami? Och visste du att om du rostar tomater långsamt i ugnen tillsammans med soja blir de ännu mer umamirika? Servera dessa smakbomber som tillbehör, mosade i en röra, på en macka eller i en sallad. 

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024

Närbild på delade ugnsrostade tomater på en plåt.

Ingredienser

4 portioner
250 g babyplommontomater
2 msk japansk soja
1 msk olivolja

Gör så här

03:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Jag har lagat det här receptet flera gånger och tycker inte att mängden soja blir för mycket, det blir inte för salt för mig. Men det är ju såklart en smaksak och alla har sina egna preferenser!

    Christian

  • Tog halva mängden soja (1,5 msk) efter att ha läst kommentarerna. I orginalreceptet är det 3 msk men ser här nu att det verkar vara justerat till 2 msk. Så 1,5-2 msk är mer lagom. Blev väldigt gott! Tomaterna som blev över mosade jag med rumsvarmt smör och lite flingsalt och serverade med foccacia

    Ida

  • Man behöver minska mängden soya, annars blir de alldeles för salta. Anna-Karin

    Anna karin

Näringsvärde per portion

Energi257 KJ / 61 kCal
Fett3 g
Salt2.3 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Quinoasallad med grillade champinjoner
    Betyg 3.6 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad