Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Sojarostad frömix

Sojarostad frömix är en krispigt god topping som passar till smörgåsar, soppor och sallader. Förvara frömixen i en glasburk så blir den även en vacker dekoration i köket.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 1/2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta frön, kärnor och soja tillsammans i en torr och varm stekpanna. Rör tills sojan torkat och fröna rostats.
  2. Låt svalna och servera som topping på sallader, mackor och soppor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 3 1/2 dl
  • 1 dl solrosfrön
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl melonkärnor (eller andra kärnor, nötter eller frön)
  • 2 msk japansk soja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?