Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Sojamarinerad pak soi med ingefära

Asiatiska smaker är aldrig fel till en bit kött, fisk eller tofu. Den sojamarinerade pak soien är en riktig höjdare oavsett vad du slänger på grillen. Låt marinera i 20 minuter innan servering så får den mycket smak men behåller sin krispighet. Toppa med sesamfrön för extra crunch!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär pak soi i klyftor. Skala och skär rödlök i tunna skivor. Lägg pak soi och rödlök på ett fat.
  2. Rör ihop japansk soja, rapsolja, limejuice, sesamolja, sirachasås och ingefära i en skål. Häll blandningen över pak soien och blanda runt. Låt stå i rumstemperatur ca 20 minuter. 
  3. Vid servering: Strö över basilika och sesamfrön.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 500 g pak soi
  • 1 rödlök
  • 1/2 dl japansk soja
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk srirachasås
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 dl färsk hackad basilika
  • 1 msk rostade sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 469 kJ / 112 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept