Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Sojamarinerad kyckling

Testa att marinera din kyckling i soja för en härlig och intensiv smak! Blanda ihop socker, lime, soja, kajennpeppar, oregano, kanel och olivolja. Marinera kycklingen och stek sedan tillsammans med paprikor. Supergott!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingbrösten i strimlor.
  2. Skölj limen. Riv limeskalet fint och pressa ut juicen. Blanda samman limeskal, limejuice, socker, oregano, kajennpeppar, kanel, soja och olivolja.
  3. Vänd ner kycklingstrimlorna. Täck med plastfolie och låt dem stå i 30 minuter i kylskåpet.
  4. Kärna ur och strimla paprikorna. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen och paprikorna i omgångar.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 7 kycklingfiléer (7 filèer motsvarar ca 1 kg)
  • 2 lime
  • 2 msk socker
  • 2 tsk oregano
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk malen kanel
  • 3 msk sojasås
  • 1 dl olivolja
  • 3 paprikor i olika färger
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer