Sockerkaka med citron

Baka en underbar sockerkaka med citron till kaffet. Sockerkakan smaksätter du enkelt med lite citronskal i smeten och en blandning av citronsaft och florsocker som du häller över kakan efter att den gräddats. Servera gärna med färska bär och en gräddklick.

Ingredienser
12 bitar
smör och ströbröd till formen
3 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
finrivet skal av 1 citron
150 g smält smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Citronblandning
1 dl florsocker
saft av 1 citron (1 citron motsvarar ca 3/4 dl saft)
Till servering
färska bär
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stGod och saftig. Hällde på florsocker/citronblandningen när kakan var kvar i formen och fortfarande var varm, väldigt god.
Åsa
Bra recept men kakan sjönk när jag tog ut den annars var den bra
Lena
Jag lade mjölk i smälta margarinet. Kakan blev sååå god
Sara
God smak men snålt med citron smak. Vi tyckte att där man häller citron och florsocker borde vara på toppen inte på botten. Annars finemang!
Emma
Jag hade lite bråttom när jag skulle baka sockerkakan , kom på att jag glömt bakpulvret när jag hällt upp sockerkakan i formen .tog ur formen snabbt ur ugnen rörde om en tesked bakpulver blev blandat med ströbrödet som var i botten .Men kan ni tro den blev toppen till slut jätte god cristina
Cristina
Jätte mumsig lagad av mig, helt otroligt jag grejade det.
Christer
lägg till om hur mycket citron saft behövs.
Gina
Hej Gina! Tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat receptet. 1 normalstor citron ger ca 3/4 dl saft. Hälsningar Elina
ICA-köket
Lägg till att man kanske borde riva citronskalet. Min kompis hade det som potatisskalare. Funkar inte lika bra
Marianne
Saftig och god.
Sonja