Sockerkaka

Betyg 2.9 av 5.146 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Sockerkaka

Mumsigt recept på fantastisk, klassisk sockerkaka. Du gör den mjuka kakan av bland annat mjölmix, socker och havrebaserad grädde. Perfekt att servera till fika!

Sockerkaka

Ingredienser

1 kaka
3 dl naturligt glutenfri fin mjölmix
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl havrebaserad grädde
1/2 dl mjölkfritt flytande margarin
mjölkfritt margarin till formen
gluten- och mjölkfritt ströbröd till formen

Gör så här

00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Smpers fin mix är äggfri!

    Eva

  • ICA.se har ett recept på "Äggfri sockerkaka". Prova det istället.

    Anne

  • Jag undrar om man kan baka denna kaka med vanligt mjöl, grädde och margarin? Den jag vill bjuda är bara allergisk mot ägg.

    Marie-louise

  • OBS! Använd inte havrebaserad grädde om du är glutenintolerant! Vid lakotsintolerans kan man använda laktosfri grädde, Valio har en utmärkt som passar perfekt! Den enda havre som vi glutenintoleranta kan anväda är 100 % ren havre som Semper marknadsför. Annars är detta recept perfekt om man vill bjuda någon som är äggallergiskt också. Om någon vill ha råd, recept och tips ang glutenintolerans så tillhandahåller jag gärna detta, maila mig gärna! OBS! Har varit glutenintolerant i 20 år och har stor erfarenhet av bakning m.m, har mängder med bra recept!

    Barbro

  • Kan man använda vanligt vetemjöl istället för glutenfri mix om man tåler gluten? Någon som provat?

    Kristina

  • Recept utan ägg: No egg wonder cake is a chocolate cake made with cocoa and vanilla and other ingredients. INGREDIENTS: 1 3/4 cup sifted cake flour 1 cup sugar 1/4 cup cocoa 1 teaspoon baking soda 1/2 teaspoon salt 1/3 cup shortening 1 1/2 teaspoons vanilla extract 1 tablespoon vinegar 1 cup cold water PREPARATION: Sift dry ingredients together into a mixing bowl. Add remaining ingredients and beat until almost smooth. Pour into a greased and floured 9-inch square baking pan. Bake at 350° for about 30 minutes, or until a wooden pick or cake tester inserted in center comes out clean. Frost cake or serve with whipped topping. OK, chokladkaka men pröva med annan smaksättning. Shortening = bakmargarin. Temperatur ca 225 C.

    Ulf

  • tuvärr så är det ägg i mxen. Varför finns det inga recept med no eggs produkten. Skulle hämst gärna vilja ha det.

    Viveca

Testa liknande recept

  • Glutenfria vallmofrallor
    Betyg 2.9 av 5.117 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fetafylld biff med rödlök
    Betyg 3 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfri köttfärspaj
    Betyg 2.2 av 5.98 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladpannkakor med ingefärspäron
    Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pannkakssmet
    Betyg 3.9 av 5.676 personer har röstat
    Receptet har 36 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad