Mumsigt recept på fantastisk, klassisk sockerkaka. Du gör den mjuka kakan av bland annat mjölmix, socker och havrebaserad grädde. Perfekt att servera till fika!
Grundreceptet till 1 sockerkaka kan användas till 16 muffins eller 2 tårtbottnar. Muffins kan fyllas med sylt, bär eller frukt och gräddas i muffinsformar i ca 12 minuter i 225°C. För tårtbottnar hälls all smet i en smord och bröad rund form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) och gräddas i 175°C i ca 30 minuter. Dela kakan i två bottnar när den svalnat.
Sockerkakan kan smaksättas med t ex 1 tsk stötta kardemummakärnor eller rivet skal av ½ citron.
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
7 st
Kommentarer
Smpers fin mix är äggfri!
Eva
2013-07-19
ICA.se har ett recept på "Äggfri sockerkaka". Prova det istället.
Anne
2008-11-18
Jag undrar om man kan baka denna kaka med vanligt mjöl, grädde och margarin?
Den jag vill bjuda är bara allergisk mot ägg.
Kommentarer
Smpers fin mix är äggfri!
Eva
2013-07-19ICA.se har ett recept på "Äggfri sockerkaka". Prova det istället.
Anne
2008-11-18Jag undrar om man kan baka denna kaka med vanligt mjöl, grädde och margarin? Den jag vill bjuda är bara allergisk mot ägg.
Marie-louise
2007-09-21