Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sockerärtssoppa med rökt lax och krutonger

En mustig, krämig soppa med himmelska aromer från bland annat schalottenlök, grädde, vitt vin och ärter. Du placerar fräsch rökt lax och knapriga krutonger på toppen av soppan och den är klar att avnjutas.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, finhacka och fräs schalottenlöken i olivolja. Häll på vitt vin och låt det koka några minuter. Tillsätt vatten och hönsbuljong och koka sakta i 5 minuter. Rör ner matlagningsgrädden och koka ytterligare några minuter.
  2. Tärna de rökta laxskivorna.
  3. Tillsätt ärter och plockad bladpersilja och mixa soppan strax före serveringen. Passera soppan genom en sil och koka upp.
  4. Servera soppan i varma tallrikar, toppa med lite rökt lax och brödkrutonger.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 schalottenlökar
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 6 dl vatten
  • 1 1/2 hönsbuljongtärning
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 6 skivor rökt lax
  • 2 dl djupfrysta ärter
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 dl brödkrutonger
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer