Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Snittar med gubbröra

En klassisk gubbröra, enkel att förbereda och blir ännu godare om den får stå till sig lite. Det salta från ansjovisen och det syrliga från crème fraichen möter smaken från rågcrostinin på ett bra sätt. Perfekt till vickning, midsommarbordet eller att ta med till er picknick.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sila bort spadet från ansjovisen, skär i mindre fyrkantiga bitar.
  2. Dela äggen åt två håll i en äggdelare. Blanda allt, smaka av med peppar.
  3. Lägg på gubbröran på varje crostini och garnera med hackad gräslök.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfri créme fraiche.

 

 

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 ansjovisfiléer
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk crème fraiche
  • 2 kokta ägg
  • 2 msk hackad gräslök
  • vitpeppar efter smak
  • 6 st rågcrostini med havssalt och olivolja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 538 kJ / 129 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept