Snittar med festliga toppings

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Snittar med festliga toppings

Frasiga snittar av smördeg med två olika förslag till topping. Smördegssnittarna passar perfekt att servera som drinktilltugg eller enklare förrätt. Topping med getost och soltorkade tomater är en spännande kombination. Och den lite mer klassiska skaldjur, rödlök, crème fraiche och ost är alltid god.

Snittar med festliga toppings

Ingredienser

24 portioner
1 förp färsk smördeg (à 250 g) för båda toppingarna krävs 2 förp smördeg)

Toppingförslag 1 med kräftor

2 dl riven lagrad ost (gärna folke)
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g) eller se tips
1/2 fint hackad rödlök
2 dl crème fraiche

Toppingförslag 2 med getost

1 1/2 förp getost i rulle (à 150 g)
1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
1/2 kruka basilika

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Ni nämner att smördegen skall penslas med äggula, men ägg står inte i listan av ingredienser. Bra att lägga till kanske :)?

    Hans

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per styck med kräfttopping.
Energi364 KJ / 97 kCal
Fett7 g
Salt0.2 g
Kolhydrater4 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Dilliga gurksnittar
    Betyg 2.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Skaldjurscheesecake
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödbetspaj med getost och rädisor
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kräftbakelse
    Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad