Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Getost med färska fikon & parmaskinka

Denna lite annorlunda förrätt bestående av getost med färska fikon och parmaskinka kommer bli en succé! Rulla ihop den smakrika skinkan fylld med krämig ostmassa och söta bitar fikon och servera direkt med lite rostade solrosfrön på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa chèvre med crème fraiche eller kvarg. Smaka av med svartpeppar, honung och ev salt. Låt ostmassan stelna.
  2. Skär fikon i 12 klyftor (för 12 st). Skär parmaskinka på längden. Klicka på ostkräm, lägg på en fikonklyfta och rulla ihop. Strö ev rostade solrosfrön över.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölproteinfritt: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga allergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 100 g chèvre
  • 2 msk crème fraiche eller kvarg
  • svartpeppar
  • 1 1/2 tsk honung
  • ev salt
  • 2 fikon
  • 6 skivor parmaskinka
  • ev rostade solrosfrön
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?