Getost med färska fikon & parmaskinka

8
4
Getost med färska fikon & parmaskinka

Denna lite annorlunda förrätt bestående av getost med färska fikon och parmaskinka kommer bli en succé! Rulla ihop den smakrika skinkan fylld med krämig ostmassa och söta bitar fikon och servera direkt med lite rostade solrosfrön på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005

Getost med färska fikon & parmaskinka

Ingredienser

12 st
100 g chèvre
2 msk crème fraiche eller kvarg
svartpeppar
1 1/2 tsk honung
salt
2 fikon
6 skivor parmaskinka
rostade solrosfrön

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölproteinfritt: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga allergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Lena

2012-04-29

Mumsigt litet tilltugg som passar perfekt till välkomstbubblet. Jag hade pistagenötter istället för solroskärnor och det var jättegott. Snåla inte med fikonen!

Peter

2008-02-15

En mycket annorlunda och god rätt. Jag skalade av det yttersta lagret på fikona

Monica

2006-11-06

Med färska Fikon är denna rätt utsökt god,kan inte jämföras med dadlar enligt mitt tycke.