Getost med färska fikon & parmaskinka

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
4
Getost med färska fikon & parmaskinka

Denna lite annorlunda förrätt bestående av getost med färska fikon och parmaskinka kommer bli en succé! Rulla ihop den smakrika skinkan fylld med krämig ostmassa och söta bitar fikon och servera direkt med lite rostade solrosfrön på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005

Getost med färska fikon & parmaskinka

Ingredienser

12 st
100 g chèvre
2 msk crème fraiche eller kvarg
svartpeppar
1 1/2 tsk honung
salt
2 fikon
6 skivor parmaskinka
rostade solrosfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Mumsigt litet tilltugg som passar perfekt till välkomstbubblet. Jag hade pistagenötter istället för solroskärnor och det var jättegott. Snåla inte med fikonen!

Lena

2012-04-29

En mycket annorlunda och god rätt. Jag skalade av det yttersta lagret på fikona

Peter

2008-02-15

Med färska Fikon är denna rätt utsökt god,kan inte jämföras med dadlar enligt mitt tycke.

Monica

2006-11-06

Testa liknande recept

Ljumma chèvrerutor med fikon och rosmarin
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smördegspizza med chèvre och färska fikon
Betyg 3.7 av 5.
77 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snitt med chèvre och rostade solrosfrön
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvre med rostade nötter, fikonvinägrett och ruccola
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sallad med äpplen och kyckling i kardemummamarinad
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dalaentré
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga