Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Snäll kanelkaka

Ett mumsigt fikabröd finner du i detta recept på snäll kanelkaka. Blanda ihop alla ingredienser och häll i en springform före du toppar med strimlad sötmandel och gräddar i ugn. Servera din fluffiga kaka avsvalnad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Smörj och bröa eller lägg ett bakplåtspapper i en rund form ca 24 cm i diameter (för 10 bitar) med löstagbar kant.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Strimla mandeln till garneringen.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölblandningen. Smält matfettet och häll i vattnet, låt det koka upp. Rör ner det i smeten. Häll smeten i formen, strö på mandeln.
  5. Grädda genast i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna på galler.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri finmix. Bröa med kokosflingor.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk malen kanel
  • ca 1 dl skalad sötmandel till garnering
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!