Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Snäll kanelkaka

(76)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ett mumsigt fikabröd finner du i detta recept på snäll kanelkaka. Blanda ihop alla ingredienser och häll i en springform före du toppar med strimlad sötmandel och gräddar i ugn. Servera din fluffiga kaka avsvalnad.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk malen kanel
  • ca 1 dl skalad sötmandel till garnering
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Smörj och bröa eller lägg ett bakplåtspapper i en rund form ca 24 cm i diameter (för 10 bitar) med löstagbar kant.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Strimla mandeln till garneringen.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölblandningen. Smält matfettet och häll i vattnet, låt det koka upp. Rör ner det i smeten. Häll smeten i formen, strö på mandeln.
  5. Grädda genast i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna på galler.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri finmix. Bröa med kokosflingor.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer