Snabbglass

Betyg 4.3 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Snabbglass

Ett snabblagat och utsökt recept på hemgjord hallonglass. Du gör den krämiga glassen av hallon, florsocker, kardemumma och havregädde. Garnera med eventuellt med hallon och servera till efterrätt!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Glassen upplagd i portionsskålar, färdig att servera.

Ingredienser

4 portioner
250 g frysta hallon
1 dl florsocker
1 tsk malen kardemumma
2 1/2 dl havregrädde (13 %)
ev hallon till garnering

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept. Eller tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna till glassen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Det var gott och lätt att göra.

    Emelie

Testa liknande recept

  • Yoghurt sundaes
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Våffelstrut med snabb hallonglass
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Hallonglass med pistagenötter
    Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad