Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Snabba vörtbrödet

Med det här receptet på snabba vörtbrödet bakar du ett saftigt och mycket smakrikt bröd som inte behöver jäsa. Yoghurt, lingon och öl ger brödet en härlig, djup smak och även sötma.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 limpa portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i öl, yoghurt, sirap och lingon.
  3. Klicka ner den lösa degen i en smord avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter per bröd.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
  5. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

För alla

Äggfri. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 1 limpa
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 msk vört
  • 1 dl russin
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 dl lättöl
  • 2 dl mild yoghurt
  • 3/4 dl mörk sirap
  • 1/2 dl rårörda lingon
Lägg till i inköpslistan