Snabba vörtbrödet

Betyg 4 av 5.
67 personer har röstat
12
Snabba vörtbrödet

Med det här receptet på snabba vörtbrödet bakar du ett saftigt och mycket smakrikt bröd som inte behöver jäsa. Yoghurt, lingon och öl ger brödet en härlig, djup smak och även sötma.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Snabba vörtbrödet

Ingredienser

1 limpa
2 dl  grovt rågmjöl
1 dl  rågkross
4 dl  vetemjöl
4 msk  vörtmix
1 dl  russin
2 tsk  bikarbonat
1 tsk  salt
2 dl  lättöl eller julmust
2 dl  mild yoghurt eller filmjölk
3/4 dl  mörk sirap
1/2 dl  rårörda lingon

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: väl laktosfri yoghurt eller filmjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt/fil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat på hela limpan.

Gör så här

Tips

Tillsätt 1/2 dl hela linfrön tillsammans med de torra ingredienserna och öka mängden öl eller julmust till 2 1/2 dl (för 1 bröd).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
67 personer har röstat

Kommentarer

Detta ska jag prova! Vet någon om bröder blir lika gott om man fryser det?

Eva katarina

2023-12-22

Med vört - menas vörtkryddor eller flytande vört?

Anna

2023-11-05

Hej Anna! Det är vörtkryddor i detta recept. Hoppas det smakar! Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-11-06

Elwira, du behöver inte blötlägga!😊

Malin

2022-12-24

Näringsvärde per portion

Energi9470 KJ / 2263 kCal
Fett24 g
Salt10 g
Kolhydrater437 g
Protein41 g

Testa liknande recept

Grovt fruktbröd i form
Betyg 3 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Danskt rågbröd
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Annerstaskolans yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonbröd med citronfärskost
Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vörtbröd med russin
Betyg 4.6 av 5.
129 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tyskt fullkornsbröd
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga