Snabba vörtbrödet

Med det här receptet på snabba vörtbrödet bakar du ett saftigt och mycket smakrikt bröd som inte behöver jäsa. Yoghurt, lingon och öl ger brödet en härlig, djup smak och även sötma.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Ingredienser
1 limpa
2 dl grovt rågmjöl
1 dl rågkross
4 dl vetemjöl
4 msk vörtmix
1 dl russin
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl lättöl eller julmust
2 dl mild yoghurt eller filmjölk
3/4 dl mörk sirap
1/2 dl rårörda lingon
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på hela limpan.
Energi9470 KJ / 2263 kCal
Fett24 g
Salt10 g
Kolhydrater437 g
Protein41 g
Kommentarer
Hej, Sorry såg nu i kommentarerna att man inte behöver blötlägga rågkrosset. Det första man blir blind på.....
Wanda
2024-12-24Hej, Ska man blötlägga rågkrosset först?
Wanda
2024-12-24Hej, Gäller gradantalet varmluftsugn eller vanlig ugn? Wanda
Wanda
2024-12-22Hej Wanda! Det gäller vanlig ugnsvärme, alltså under och över värme. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-23