Snabba vörtbrödet

Betyg 4 av 5.
65 personer har röstat
10
Snabba vörtbrödet

Med det här receptet på snabba vörtbrödet bakar du ett saftigt och mycket smakrikt bröd som inte behöver jäsa. Yoghurt, lingon och öl ger brödet en härlig, djup smak och även sötma.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Snabba vörtbrödet

Ingredienser

1 limpa
2 dl  grovt rågmjöl
1 dl  rågkross
4 dl  vetemjöl
4 msk  vört
1 dl  russin
2 tsk  bikarbonat
1 tsk  salt
2 dl  lättöl
2 dl  mild yoghurt
3/4 dl  mörk sirap
1/2 dl  rårörda lingon

För alla

Äggfri. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
65 personer har röstat

Kommentarer

Elwira, du behöver inte blötlägga!😊

Malin

2022-12-24

Ska man blötlägga rågkrossen? Står det på förpackningen? Hur gör ni som har bakat detta bröd i flera år?

Elwira

2022-12-24

Hej Elwira! Som Malin här ovanför skriver så behöver du inte blötlägga rågkrossen. Hoppas att du gillar brödet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-12-29

Jättegott bröd! Jag hade i frysta lingon istället för rårörda, alkoholfri öl och lite mindre sirap. Kommer nog baka detta snart igen :)

Marie

2020-12-22

Testa liknande recept

Grovt fruktbröd i form
Betyg 3 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonlimpa med gräddfil
Betyg 3.8 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Annerstaskolans yoghurtlimpa
Betyg 3.3 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustig snabbvört
Betyg 2.3 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frukostbröd med havre
Betyg 3.9 av 5.
123 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grovt rågbröd
Betyg 4.3 av 5.
118 personer har röstat
Över 60 min att tillaga