Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Snabba sillen

Med några få ingredienser gör du Snabba sillen med underbar smak av örter och rödlök. Blanda snabbt ihop dina ingredienser till en krämig sillröra och låt smakerna i sillinläggningen stå till sig under ett dygn före den serveras.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj sillfilèerna och skär i snedställda bitar, ca 1 ½ cm breda.
  2. Blanda samman crème fraiche, majonnäs, gräslök och basilika.
  3. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg ner sillen i marinaden och vänd ner rödlöksskivorna. Låt sillinläggningen stå och dra i ca 1 dygn.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: använd äggfri majonäs.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche som eventuellt smaksätts med tomat och basilika.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) som eventuellt smaksätts med tomat och basilika.

Tips

Ibland ger ett recept med ett fåtal ingredienser och snabb tillagning ett lika bra resultat som ett invecklat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar urvattnad inläggningssill (à 420 g)
  • 2 dl crème fraiche gärna med smak av tomat och basilika
  • 4 msk majonnäs
  • 1/2 msk finklippt gräslök
  • 2 tsk finhackad färsk basilika
  • 1 rödlök
Lägg till i inköpslistan