Basilika- och dillsill

75
0
Basilika- och dillsill

En god och krämig sill som gärna får stå och vila något dygn före servering. Basilika och dill ger en mjuk men bestämd smak – och en härligt pastellgrön färg.

Basilika- och dillsill

Ingredienser

4 portioner
420 g inläggningssill på minuten
1 kruka basilika
1 liten knippe dill
1 liten vitlöksklyfta
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 dl olja
1 dl crème fraiche
1 krm salt
1 krm peppar

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: uteslut ägget och öka mängden crème fraiche med ca 1/2 dl (för 4 port).

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

75

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1760 KJ / 421 kCal
Fett 41.3 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 1.9 g
Protein 11.5 g
Läs mer om näringsvärden