Basilika- och dillsill

Betyg 2.6 av 5.
75 personer har röstat
0
Basilika- och dillsill

En god och krämig sill som gärna får stå och vila något dygn före servering. Basilika och dill ger en mjuk men bestämd smak – och en härligt pastellgrön färg.

Basilika- och dillsill

Ingredienser

4 portioner
420 g  inläggningssill på minuten
1   kruka basilika
1   liten knippe dill
1   liten vitlöksklyfta
1   ägg
1 msk  dijonsenap
1 msk  vitvinsvinäger
1 dl  olja
1 dl  crème fraiche
1 krm  salt
1 krm  peppar

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: uteslut ägget och öka mängden crème fraiche med ca 1/2 dl (för 4 port).

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
75 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1760 KJ / 421 kCal
Fett41.3 g
Salt0.5 g
Kolhydrater1.9 g
Protein11.5 g

Testa liknande recept

Julsill
Betyg 2.4 av 5.
266 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingbullar
Betyg 2.5 av 5.
152 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lingonsill med pepparrot
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Sill med senapskräm och krasse
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Örtsill
Betyg 2.2 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga