Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Basilika- och dillsill

En god och krämig sill som gärna får stå och vila något dygn före servering. Basilika och dill ger en mjuk men bestämd smak – och en härligt pastellgrön färg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av och skär den i ca 2 cm breda bitar.
  2. Repa bladen från basilikan och plocka dillen. Skala och pressa vitlöksklyftan.
  3. Lägg örter och vitlök i en hög skål eller kanna. Tillsätt ägg, senap, vinäger och olja. Mixa med stavmixer till en tjock grön sås.
  4. Rör ner crème fraichen och smaksätt med salt och peppar. Blanda sillen med såsen och häll upp i en burk. Låt gärna sillen stå i kylen över natten.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: uteslut ägget och öka mängden crème fraiche med ca 1/2 dl (för 4 port).

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 420 g inläggningssill på minuten
  • 1 kruka basilika
  • 1 liten knippe dill
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olja
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1760 kJ / 421 kCal