Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Snabba russinbullar

Hissnande goda och smakrika, snabba russinbullar. Knapriga havregryn, brun farin och söta russin ger bullarna en suverän och aromatisk smak. Prima nybakade russinbullar fulländas med ett glas mjölk till.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) i 30 sekunder.
  3. Tillsätt mjölken. Rör i russin, havregryn, brun farin och mjölet blandat med bakpulvret.
  4. Forma degen till runda bullar och lägg i bullformar av papper. Ställ dem på en ugnsplåt.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt bullarna svalna något på galler och servera dem sedan med ett glas kall mjölk.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 50 g margarin eller smör
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl russin
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl Brun Farin
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?