Briochebullar med saffran och apelsincurd

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
1
Briochebullar med saffran och apelsincurd

En lyxig lussebulle extra allt! Vill du imponera med julbaket i år ska du baka dessa saftiga saffransbullar på briochedeg med en smörfyllning och en gömma av apelsincurd i bullens mitt.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Briochebullar med saffran och apelsincurd

Ingredienser

20 st

Apelsincurd

1 msk  finrivet apelsinskal
1/2 dl  färskpressad apelsinjuice
1 msk  färskpressad citronjuice
3/4 dl  strösocker
6   äggulor
1 tsk  majsstärkelse
75 g  smör i tärningar

Deg

25 g  färsk jäst
1 dl  mjölk
1   förp saffran (à 1/2 g)
8 dl  vetemjöl (8 dl motsvarar 480 g)
1 tsk  salt
1/2 dl  strösocker
4   stora ägg (à ca 70 g)
200 g  rumstemperarat smör

Fyllning

150 g  rumstempererat smör
1 dl  brun farin
uppvispat ägg (till pensling)
1 dl  rörsocker

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Goda men svår deg att jobba med.

Emelia

2023-12-07

Näringsvärde per portion

Energi1384 KJ / 331 kCal
Fett21 g
Salt0.67 g
Kolhydrater31 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Varm äggtoddy med apelsin och vanilj
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brittisk plumpudding
Betyg 1.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberbulle
Betyg 4.1 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wienerbröd
Betyg 4.6 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Briochebullar med vaniljkräm och jordgubbar
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Espressobullar
Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga