Briochebullar med saffran och apelsincurd
En lyxig lussebulle extra allt! Vill du imponera med julbaket i år ska du baka dessa saftiga saffransbullar på briochedeg med en smörfyllning och en gömma av apelsincurd i bullens mitt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023
Ingredienser
20 st
Apelsincurd
1 msk finrivet apelsinskal
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
1 msk färskpressad citronjuice
3/4 dl strösocker
6 äggulor
1 tsk majsstärkelse
75 g smör i tärningar
Deg
25 g färsk jäst
1 dl mjölk
1 förp saffran (à 1/2 g)
8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar 480 g)
1 tsk salt
1/2 dl strösocker
4 stora ägg (à ca 70 g)
200 g rumstemperarat smör
Fyllning
150 g rumstempererat smör
1 dl brun farin
uppvispat ägg (till pensling)
1 dl rörsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1384 KJ / 331 kCal
Fett21 g
Salt0.67 g
Kolhydrater31 g
Protein5 g
Kommentarer
Goda bullar, men inte tillräckligt goda för att det ska vara värt allt jobb. Håller med förra kommentaren om att degen var svår att jobba med. Och när mina bullar jäst och apelsincurden skulle i fanns det absolut inget hål i mitten på bullarna, dom hade jäst men var fortfarande en kompakt rulle. Så fick borra hål med skaftet på en tesked, och förmodligen blev hålen mindre än tänkt så hade hälften av curden över trots att jag tryckte i så mycket det gick i bullarna...
Susanne
2024-02-06Goda men svår deg att jobba med.
Emelia
2023-12-07