Briochebullar med saffran och apelsincurd

En lyxig lussebulle extra allt! Vill du imponera med julbaket i år ska du baka dessa saftiga saffransbullar på briochedeg med en smörfyllning och en gömma av apelsincurd i bullens mitt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Ingredienser
20 st
Apelsincurd
1 msk finrivet apelsinskal
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
1 msk färskpressad citronjuice
3/4 dl strösocker
6 äggulor
1 tsk majsstärkelse
75 g smör i tärningar
Deg
25 g färsk jäst
1 dl mjölk
1 förp saffran (à 1/2 g)
8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar 480 g)
1 tsk salt
1/2 dl strösocker
4 stora ägg (à ca 70 g)
200 g rumstemperarat smör
Fyllning
150 g rumstempererat smör
1 dl brun farin
uppvispat ägg (till pensling)
1 dl rörsocker
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1384 KJ / 331 kCal
Fett21 g
Salt0.67 g
Kolhydrater31 g
Protein5 g
Kommentar
Goda men svår deg att jobba med.
Emelia
2023-12-07