Snabb sommartårta

Letar du efter en enkel och härligt somrig dessert? Då har du hittat rätt! Med en bas av mixade digestivekex och en topping av grädde, dulce de leche och jordgubbar lämnar denna tårta inget att önska.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2328 KJ / 556 kCal
Fett39 g
Salt0.8 g
Kolhydrater45 g
Protein6 g
Kommentarer
7 stAnvänder sockerfria Digestivekex. Ska testa att koka burken ( i ca 10 min.) med Dulce de leche denna gång, ska bli godare säger de som testat. Ska planera för dubbel sats denna gång. Ev. testa att frysa en botten och ta fram den och fixa fyllning om det skulle bli aktuellt. Mycket god har gjort den flera gånger. Trevlig Midsommar! Bitte.
Britt-marie
Vet inte om jag missförstår men kanske inte så många som har karamelliserad mjölk hemma? Då blir det plötsligt inte 10 minuter ifall man behöver åka och köpa detta 😕
Balazs
Supergod! Och lätt att göra. Hade choklad uppepå istället för kokos. Gott och bra för allergiker.
Martina
Riktig god
Silvia
Jag hade rivet skal och pressad saft från 1 lime i bottnen och lite rivet limeskal ovanpå istället för rostad kokos. Supergod tårta!! Testade att göra den vegansk också med mjölkfritt margarin, sojavisp och hemgjord dulce de leche (koka ner kokosmjölk med sirap i ett par timmar på låg värme). Inte lika snabb, men lika god :)
Josefin
Tack Josefin för hur många bra tips som helst. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Godaste tårtan jag någonsin ätit 👍👍👍👍👍
Christina
Kan man göra den kvällen innan?
Prisca
Hej Prisca! Bottnet går bra att göra kvällen innan men för bästa/godaste resultat rekommenderar vi att dekorera (vispa grädde, bred på karamelliserad mjölk och toppa med jordgubbar och kokos) samma dag innan servering. Hoppas att du gillar tårtan! Hälsningar Elina
ICA-köket