Snabb saffransbutterkaka med vanilj

29
8
Snabb saffransbutterkaka med vanilj

Med bakpulver istället för jäst går den här saffransbutterkakan i ett nafs. Servera den i stället för lussebullar på nästa glöggmingel. Vaniljfyllningen är en trevlig överraskning.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Snabb saffransbutterkaka med vanilj

Ingredienser

ca 10 bitar
2 påsar saffran (à 1/2 g)
2 1/2 dl mjölk (3 %)
8 dl vetemjöl (8dl motsvarar 480 g)
1 1/2 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 krm salt
150 g rumsvarmt smör

Fyllning

100 g rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
2 dl russin

Pensling

ägg
pärlsocker

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt och välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen och använd istället mjölk/fil.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Kerstin

2021-12-07

Blev en alldeles för kladdig deg så jag fick tillsätta betydligt mer mjöl för att kunna kavla den. Såg fin ut men hade inte jäst upp och hade degrand. Stämmer receptet? Kerstin

Gunvor

2018-12-24

det framgår inte om mjölken ska värmas eller ej?

Redaktionen ICAse

2019-01-03

Hej Gunvor! Den här bakas med bakpulver och då behöver inte mjölken värmas innan. Hälsningar Michelle

Pia

2018-12-02

Den var super god ..Och toppen att hitta med bakpulver!

Näringsvärde per portion

Energi 2117 KJ / 506 kCal
Fett 23 g
Salt 0.63 g
Kolhydrater 68 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Vaniljbullar
Banana bread
Blåbärsbullar
Kanelsnäcka
Chokladmuffins
Hallontårta