Snabb saffransbutterkaka med vanilj

27
7
Snabb saffransbutterkaka med vanilj

Med bakpulver istället för jäst går den här saffransbutterkakan i ett nafs. Servera den i stället för lussebullar på nästa glöggmingel. Vaniljfyllningen är en trevlig överraskning.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Snabb saffransbutterkaka med vanilj

Ingredienser

ca 10 bitar
2
påsar saffran (à 1/2 g)
2 1/2 dl
mjölk (3 %)
8 dl
vetemjöl (8dl motsvarar 480 g)
1 1/2 dl
strösocker
3 tsk
bakpulver
2 krm
salt
150 g
rumsvarmt smör

Fyllning

100 g
rumsvarmt smör
1/2 dl
strösocker
1 tsk
vaniljpulver
2 dl
russin

Pensling

ägg
pärlsocker

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt och välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen och använd istället mjölk/fil.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Gunvor

2018-12-24

det framgår inte om mjölken ska värmas eller ej?

Redaktionen ICAse

2019-01-03

Hej Gunvor! Den här bakas med bakpulver och då behöver inte mjölken värmas innan. Hälsningar Michelle

Pia

2018-12-02

Den var super god ..Och toppen att hitta med bakpulver!

Veronica

2017-12-13

Kan man göra den klar och sen baka dagen efter?

Redaktionen ICAse

2018-02-13

Hej Veronica! Vi skulle nog baka den klar och kanske värma på lite dagen efter. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2117 KJ / 506 kCal
Fett 23 g
Salt 0.63 g
Kolhydrater 68 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept