Snabb saffransbutterkaka med vanilj

Betyg 4.3 av 5.
32 personer har röstat
9
Snabb saffransbutterkaka med vanilj

Med bakpulver istället för jäst går den här saffransbutterkakan i ett nafs. Servera den i stället för lussebullar på nästa glöggmingel. Vaniljfyllningen är en trevlig överraskning.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Snabb saffransbutterkaka med vanilj

Ingredienser

ca 10 bitar
2 påsar saffran (à 1/2 g)
2 1/2 dl mjölk (3 %)
8 dl vetemjöl (8dl motsvarar 480 g)
1 1/2 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 krm salt
150 g rumsvarmt smör

Fyllning

100 g rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
2 dl russin

Pensling

ägg
pärlsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Jag håller med Kerstin, jag tog en halv dl extra med mjöl. Risken är att det blir ”mjölig” smak men det blev bra.

Maria

2023-06-12

Blev en alldeles för kladdig deg så jag fick tillsätta betydligt mer mjöl för att kunna kavla den. Såg fin ut men hade inte jäst upp och hade degrand. Stämmer receptet? Kerstin

Kerstin

2021-12-07

det framgår inte om mjölken ska värmas eller ej?

Gunvor

2018-12-24

Hej Gunvor! Den här bakas med bakpulver och då behöver inte mjölken värmas innan. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-01-03

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi2117 KJ / 506 kCal
Fett23 g
Salt0.63 g
Kolhydrater68 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Enkel panettone – Fruktig briochekaka med choklad
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Racines mormors mors lingonkaka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelkaka i långpanna
Betyg 4 av 5.
220 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saftig kaka med blåbär och filmjölk
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mandelkubb
Betyg 3.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Raw lingonbollar
Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga