Enkel panettone – Fruktig briochekaka med choklad

4
4
Enkel panettone – Fruktig briochekaka med choklad

Panettone är ett luftigt jäsbröd på vetemjöl som blandas med ägg, socker, smör och torkad frukt och är en självklarhet på italienarnas julbord. I det här receptet har vi gjort en enklare variant på panettone som liknar en brioche med torkad frukt och hackad mörk choklad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Enkel panettone – Fruktig briochekaka med choklad

Ingredienser

ca 12 bitar
1 tsk finrivet apelsinskal
1 dl russin
1 dl kanderade hackade apelsinskal
1/3 dl mörk rom eller apelsinjuice
1/2 dl mjölk
3 ägg (3 ägg motsvarar ca 160 g)
5 dl vetemjöl special (5 dl vetemjöl motsvarar 300 g)
1/2 tsk salt
25 g färsk jäst
1/2 dl strösocker
150 g rumsvarmt smör
50 g hackad mörk choklad (70 %)
1 äggula
1 msk vatten
2 msk pärlsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, smör och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Servera gärna med en klick mascarpone eller rosta kakan och servera med chokladsås.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Therese

2021-12-31

Hej, Följde receptet till punkt och pricka (förutom att jag inte har en bakmaskin + lite mer apelsinskal). Dock jäste min kaka ingenting. Vad kan jag ha gjort för fel? :)

Tom

2021-12-06

Sandra: Har du provat med ugnsfolie eller bakplåtspapper?lägg det ovanpå, borde slippa det brända.

Sandra

2021-12-05

Några tips på att få skorpan mindre bränd? Insidan var perfekt efter 40min på 200 grader.

Redaktionen ICAse

2021-12-06

Hej Sandra! Som Tom här ovan skriver så kan du lägga en bit bakplåtspapper på kakan mot slutet av gräddningstiden. Hoppas att du gillade kakan! Hälsningar Elina

Testa liknande recept