Enkel panettone – Fruktig briochekaka med choklad
Panettone är ett luftigt jäsbröd på vetemjöl som blandas med ägg, socker, smör och torkad frukt och är en självklarhet på italienarnas julbord. I det här receptet har vi gjort en enklare variant på panettone som liknar en brioche med torkad frukt och hackad mörk choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021
Ingredienser
ca 12 bitar
1 tsk finrivet apelsinskal
1 dl russin
1 dl kanderade hackade apelsinskal
1/3 dl mörk rom eller apelsinjuice
1/2 dl mjölk
3 ägg (3 ägg motsvarar ca 160 g)
5 dl vetemjöl special (5 dl vetemjöl motsvarar 300 g)
1/2 tsk salt
25 g färsk jäst
1/2 dl strösocker
150 g rumsvarmt smör
50 g hackad mörk choklad (70 %)
1 äggula
1 msk vatten
2 msk pärlsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag gjorde precis som det stod men kakan jäste inte och såg inte alls ut som på bilden som den skulle så det var ett dåligt recept.
Ulrika
2024-01-07En panettone man köper håller ju en evighet (blir väl lite torrare) , hur länge håller sig denna och hur förvarar man den bäst?
My
2023-12-05Hej My! Förvara gärna kakan i en lufttät burk, då håller den ca 1 vecka i rumstemperatur. Kakan går även bra att frysa in annars. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-11100 % NEJ
Hanna
2023-02-15