Snabb saffransbutterkaka med vanilj

Betyg 4.3 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Snabb saffransbutterkaka med vanilj

Med bakpulver istället för jäst går den här saffransbutterkakan i ett nafs. Servera den i stället för lussebullar på nästa glöggmingel. Vaniljfyllningen är en trevlig överraskning.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Snabb saffransbutterkaka med vanilj

Ingredienser

ca 10 bitar
2 påsar saffran (à 1/2 g)
2 1/2 dl mjölk (3 %)
8 dl vetemjöl (8dl motsvarar 480 g)
1 1/2 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 krm salt
150 g rumsvarmt smör

Fyllning

100 g rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
2 dl russin

Pensling

ägg
pärlsocker

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Lät kakan vara lite kladdig, hoppade över russin och saffran. La till kardemumma i degen istället. Blev lite orolig då degen inte täckte formen men den flöt ut och höjde sig. Fick stå ca 5 minuter extra så den fick färg också. Vi får se om den bli uppskattad.

    Isabell

  • Jag håller med Kerstin, jag tog en halv dl extra med mjöl. Risken är att det blir ”mjölig” smak men det blev bra.

    Maria

  • Blev en alldeles för kladdig deg så jag fick tillsätta betydligt mer mjöl för att kunna kavla den. Såg fin ut men hade inte jäst upp och hade degrand. Stämmer receptet? Kerstin

    Kerstin

  • det framgår inte om mjölken ska värmas eller ej?

    Gunvor

    Hej Gunvor! Den här bakas med bakpulver och då behöver inte mjölken värmas innan. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Kan man göra den klar och sen baka dagen efter?

    Veronica

    Hej Veronica! Vi skulle nog baka den klar och kanske värma på lite dagen efter. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Var skeptisk till en kaka utan jäst, men testade eftersom den verkade så enkel. Den blev supergod! Enkel, snabb och god. Kommer baka igen.

    Sofie

  • Ska inte degen jäsa ? BK

    Björn

    Hej Björn! Nej, eftersom det är bakpulver i så behöver den ej jäsa. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Mandelmassesmeten räcker till 20 små, inte 40. Smörsmeten blir inte alls bra, den smakade alldeles för mycket smör och jag hade i dubbelt så mycket florsocker innan den smakade bra (jämförde med andra biskvirecept) och då räckte den till mer än dubbelt så många biskvier. Chokladen var i alla fall dimensionerad för dubbelsats med biskvier och enkel sats med smörkräm. Kommer aldrig mer att göra dem..... fast de smakar rätt gott i alla fall. :)

    Anette

    Hej Anette! Denna kommentar kanske har hamnat på fel recept? Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Den ser god ut,men det är så svårt att läsa stilen i Buffe-tidningen.Är tvungen att gå in på datorn för att kunna läsa!!!

    Hjördis

    Hej Hjördis! Tack för din feed-back, tar detta med Buffé-gänget. Men tur ICA.se finns :) Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi2117 KJ / 506 kCal
Fett23 g
Salt0.63 g
Kolhydrater68 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Vinbärskaka
    Betyg 4.3 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Racines mormors mors lingonkaka
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mandelkubb
    Betyg 3.7 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppelkaka i långpanna
    Betyg 4.1 av 5.248 personer har röstat
    Receptet har 42 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saftig blåbärskaka
    Betyg 4.7 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad