Snabb midsommartårta
Denna snabba midsommartårta gör varken avkall på smak eller utseende trots att den går så fort att göra. Tårtan görs av köpta marängbottnar och tårtbottnar, men den går naturligtvis lika bra att göra med hemgjorda om du har mer tid. Bottnarna varvar du med krämig kolakräm och frisk passionsfrukt och slutligen toppar du ditt underverk med vispgrädde, jordgubbar och av bitar av noblesse! Succé!
Ingredienser
14 portioner
Passionsfruktsfyllning
4 passionsfrukter
3 dl crème fraiche (34%)
1 msk florsocker
Kolakräm
2 dl vispgrädde
1/2 dl dulce de leche
Topping
3 dl vispgrädde
1 l färska jordgubbar
150 g noblesse
Bottnar
1 förp marängbottnar (à ca 180 g)
1/3 förp färdig tårtbotten (à 340 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1766 KJ / 422 kCal
Fett26 g
Salt0.2 g
Kolhydrater41 g
Protein4 g
Kommentarer
Kan man förbereda kolakräm och vispad creme fraiche i förväg (dagen innan) och sedan montera tårtan innan servering?
Anna
2024-06-20Hej Anna! Det är bäst att göra båda samma dag. Lätt att de blir lösa om de får stå över natten. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-24Super! Gör den precis innan den ska ätas
Ekaterina
2021-06-20Jättegod men man måste göra den precis innan den ska ätas för den kollapsar efter en liten stund.
Anya
2020-12-30