UNDER 30 MIN | Medel

Snabb midsommartårta

Denna snabba midsommartårta gör varken avkall på smak eller utseende trots att den går så fort att göra. Tårtan görs av köpta marängbottnar och tårtbottnar, men den går naturligtvis lika bra att göra med hemgjorda om du har mer tid. Bottnarna varvar du med krämig kolakräm och frisk passionsfrukt och slutligen toppar du ditt underverk med vispgrädde, jordgubbar och av bitar av noblesse! Succé!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 14 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Passionsfyllning: Dela, och gröp ur kärnorna från passionsfrukterna och lägg i en skål.
  2. Vispa crème fraiche tillsammans med florsocker (crème fraiche blir först lösare men efter en stund blir den tjock och fluffig igen, så fortsätt vispa tills den blir tjock).
  3. Kolakräm: Vispa grädden tillsammans med dulce de leche tills den blir fast.
  4. Topping: Vispa grädden. Dela jordgubbarna. Krossa hälften av noblessen.
  5. Lägg en marängbotten längst ner, bred på kolakräm. Lägg på den krossade noblessen. 
  6. Lägg på tårtbotten (bottnarna som inte används går bra att frysa in). Bred ut passionsfruktskärnorna så att saften sugs upp av tårtbotten. Bred på den vispade crème fraichen. Lägg på den sista marängbotten. Toppa marängbotten med vispad grädde, jordgubbar och resten av noblessechokladen.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri tårtbotten.

Ingredienser

Portioner: 14
Passionsfruktsfyllning
  • 4 passionsfrukter
  • 3 dl crème fraiche (34%)
  • 1 msk florsocker
Kolakräm
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl dulce de leche
Topping
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 l färska jordgubbar
  • 150 g noblesse
Bottnar
  • 1 förp marängbottnar (à ca 180 g)
  • 1/3 förp färdig tårtbotten (à 340 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1766 kJ / 422 kCal