Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Snabb mangoglass med kokos- och limeströssel

Med fryst mango hemma är det enkelt att trolla fram en snabb vardagsdessert. Mixa med lite tjock yoghurt, limejuice och florsocker så har du en fräsch ”glass” på nolltid. Kokos- och limeströsslet är inte nödvändigt, men det lyfter smaken ett extra snäpp.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta kokosen i en torr, het stekpanna ca 1 minut. Låt svalna. Blanda med limeskalet.
  2. Mixa mango, matyoghurt, limejuice och florsocker till en slät glass med mixerstav eller i en liten matberedare.
  3. Lägg upp i skålar. Toppa med kokos- och limeströssel. Servera genast.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl riven kokos
  • finrivet skal av 1 lime
  • 1 paket fryst tärnad mango (à 250 g)
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • färskpressad juice av 1 lime
  • 4 msk florsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 674 kJ / 163 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer