Snabb mangoglass med kokos- och limeströssel

30
1
Snabb mangoglass med kokos- och limeströssel

Med fryst mango hemma är det enkelt att trolla fram en snabb vardagsdessert. Mixa med lite tjock yoghurt, limejuice och florsocker så har du en fräsch ”glass” på nolltid. Kokos- och limeströsslet är inte nödvändigt, men det lyfter smaken ett extra snäpp.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Snabb mangoglass med kokos- och limeströssel

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl
riven kokos
finrivet skal av 1
lime
1
paket fryst tärnad mango (à 250 g)
2 dl
matyoghurt (10 %)
färskpressad juice av 1
lime
4 msk
florsocker

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentar

Ann

2020-07-02

Hade inte florsocker så löste upp strösocker i limejuicen. Det blev god men lite lös glass. Jag vet inte om det var för att jag hade en extra juicig lime eller för att det tog en stund att få den slät med stavmixer. Jag körde med färdigrostade kokoschips och limeskal som topping och det var gott.

Näringsvärde per portion

Energi 674 KJ / 163 kCal
Fett 7 g
Salt 0.06 g
Kolhydrater 19 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept