Snabb mangoglass med kokos- och limeströssel
Med fryst mango hemma är det enkelt att trolla fram en snabb vardagsdessert. Mixa med lite tjock yoghurt, limejuice och florsocker så har du en fräsch ”glass” på nolltid. Kokos- och limeströsslet är inte nödvändigt, men det lyfter smaken ett extra snäpp.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl riven kokos
finrivet skal av 1 lime
1 paket fryst tärnad mango (à 250 g)
2 dl matyoghurt (10 %)
färskpressad juice av 1 lime
4 msk florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi674 KJ / 163 kCal
Fett7 g
Salt0.06 g
Kolhydrater19 g
Protein3 g
Kommentarer
God, har gjort den flera gånger. Kan dock inte rekommendera att använda stavmixer. Vår gick sönder.
Monica
2023-11-12Hade inte florsocker så löste upp strösocker i limejuicen. Det blev god men lite lös glass. Jag vet inte om det var för att jag hade en extra juicig lime eller för att det tog en stund att få den slät med stavmixer. Jag körde med färdigrostade kokoschips och limeskal som topping och det var gott.
Ann
2020-07-02