Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Snabb makaronipudding

Detta recept på makaronipudding är enkelt och går snabbt att tillaga. Passar perfekt när du har bråttom och barnen är hungriga. Rökt skinka och purjolök ger den rätta smaken.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka makaronerna, om du inte har någon överbliven pasta.
  2. Skär purjolöken i strimlor eller skala och hacka löken. Tärna skinkan.
  3. Fräs lök och skinka i smör i en stor stekpanna. Rör ner pastan.Smaksätt med salt och peppar.
  4. Vispa ihop ägg och mjölk. Häll det i pannan. Rör så att smeten rinner ner och stelnar.
  5. Strö över riven ost och persilja. Servera med en sallad, gärna med rårivna rotfrukter.

För alla

Rätten innehåller gluten, ägg och mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfria makaroner.
Gör äggfri: välj äggfria makaroner.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin eller olja, och mjölk mot t ex Solhavre, ost byts mot tofu eller annat mjölkfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl makaroner
  • 1 purjolök
  • 200 g rökt skinka
  • 1/2 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 6 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • 2 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1730 kJ / 410 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden