Snabb laxlåda
Den här snabblagade laxlådan är en fröjd för ögat! Du fördelar laxfiléerna på en grann bädd av spenat och gör fluffiga och snygga mostoppar i formen. Efter att smakerna har berikats i ugnen häller du över en mästerlig sås av crème fraiche och fiskfond.
Ingredienser
4 portioner
4 - 6 port pulvermos
2 äggulor
150 g riven ost (gärna lagrad)
250 g fryst bladspenat
1 msk olivolja
600 - 700 g laxfilé
2 dl lätt crème fraiche
2 tsk flytande fiskfond
några droppar citronjuice
1 kruka gräslök
Till servering
grönsallad
För alla
Kontrollera innehållsförteckningen för fonden och för pulvermoset så att de inte innehåller några allergener i övrigt är rätten glutenfri.
Gär äggfri: uteslut äggulorna.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och välj en lagrad ost.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), uteslut osten eller byt till ett mjölkproteinfritt alternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag fick ha gratängen inne i ugnen lite längre än 15 min.
Johanna
2005-10-04Jättegott och enkelt!!! Observera dock att det står fel i recpetet på andra raden. Det ska stå "Vispa ner äggulorna och hälften av osten". Jag använde västerbottenost och det blev jättebra :-)
Ulrika
2005-09-24