Snabb laxlåda

33
2
Snabb laxlåda

Den här snabblagade laxlådan är en fröjd för ögat! Du fördelar laxfiléerna på en grann bädd av spenat och gör fluffiga och snygga mostoppar i formen. Efter att smakerna har berikats i ugnen häller du över en mästerlig sås av crème fraiche och fiskfond.

Skriv ut
Snabb laxlåda

Ingredienser

4 portioner
4 - 6
port pulvermos
2
äggulor
150 g
riven ost (gärna lagrad)
250 g
fryst bladspenat
1 msk
olivolja
600 - 700 g
laxfilé
2 dl
lätt crème fraiche
2 tsk
flytande fiskfond
-
några droppar citronjuice
1
kruka gräslök

Till servering

grönsallad

För alla

Kontrollera innehållsförteckningen för fonden och för pulvermoset så att de inte innehåller några allergener i övrigt är rätten glutenfri.
Gär äggfri: uteslut äggulorna.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och välj en lagrad ost.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), uteslut osten eller byt till ett mjölkproteinfritt alternativ.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Johanna

10/4/2005

Jag fick ha gratängen inne i ugnen lite längre än 15 min.

Ulrika

9/24/2005

Jättegott och enkelt!!! Observera dock att det står fel i recpetet på andra raden. Det ska stå "Vispa ner äggulorna och hälften av osten". Jag använde västerbottenost och det blev jättebra :-)

Testa liknande recept