Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Snabb laxlåda

Den här snabblagade laxlådan är en fröjd för ögat! Du fördelar laxfiléerna på en grann bädd av spenat och gör fluffiga och snygga mostoppar i formen. Efter att smakerna har berikats i ugnen häller du över en mästerlig sås av crème fraiche och fiskfond.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Förbered moset. Vispa ner äggulorna och hälften av osten. Smörj en ugnsfast form och gör mostoppar runt om. Strö över resterande ost.
  3. Tina spenaten, krama ur vätskan och blanda med olivolja. Salta och peppra och lägg spenaten i formen.
  4. Skär laxen i kuber och fördela över spenaten. Salta och peppra. Gratinera ca 15 minuter eller tills mostopparna fått fin färg. 
  5. Koka ihop crème fraiche, fiskfond och citron. Smaka av med salt och peppar. Rör ner finhackad gräslök. Ta ut formen och häll över såsen.
  6. Till servering: Severa med en grönsallad.

För alla

Kontrollera innehållsförteckningen för fonden och för pulvermoset så att de inte innehåller några allergener i övrigt är rätten glutenfri.
Gär äggfri: uteslut äggulorna.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och välj en lagrad ost.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), uteslut osten eller byt till ett mjölkproteinfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 - 6 port pulvermos
  • 2 äggulor
  • 150 g riven ost (gärna lagrad)
  • 250 g fryst bladspenat
  • 1 msk olivolja
  • 600 - 700 g laxfilé
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk flytande fiskfond
  • några droppar citronjuice
  • 1 kruka gräslök
Till servering
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer