Snabb laxlåda
Den här snabblagade laxlådan är en fröjd för ögat! Du fördelar laxfiléerna på en grann bädd av spenat och gör fluffiga och snygga mostoppar i formen. Efter att smakerna har berikats i ugnen häller du över en mästerlig sås av crème fraiche och fiskfond.
Ingredienser
4 portioner
4 - 6 port pulvermos
2 äggulor
150 g riven ost (gärna lagrad)
250 g fryst bladspenat
1 msk olivolja
600 - 700 g laxfilé
2 dl lätt crème fraiche
2 tsk flytande fiskfond
några droppar citronjuice
1 kruka gräslök
Till servering
grönsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag fick ha gratängen inne i ugnen lite längre än 15 min.
Johanna
2005-10-04Jättegott och enkelt!!! Observera dock att det står fel i recpetet på andra raden. Det ska stå "Vispa ner äggulorna och hälften av osten". Jag använde västerbottenost och det blev jättebra :-)
Ulrika
2005-09-24