Snabb italiensk pastagratäng med kassler

Servera en smak av Italien med denna härliga och snabba pastagratäng! Gratinera dina bitar av salt kassler, kronärtskockor, vitlök, kokt pasta och soltorkade tomater med smarriga ost- och tomatsåser. Duka fram din osttäckta gratäng med fräsch ruccola.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Ingredienser
4 portioner
400 g kassler
300 g pasta (t ex penne)
1 burk kronärtskockshjärtan (à 400 g)
6 marinerade vitlöksklyftor
6 inlagda soltorkade tomater
2 ägg
1 förpackning färdig ostsås (à 400 ml)
1 burk färdig tomatsås (av pastasåstyp, à 420 g)
1 dl riven ost
smör till formen
Till servering
rucolasallad
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stJättegott!! Gjorde exakt som receptet, och det blev inte för salt.
Jenny
Mycket god, men kassler kan vara lite väl salt för den här rätten.
Martin
Gjorde med fläskfile då vi hade det hemma och vi inte är förtjusta i kassler, men denna rätt kommer vi fortsättningsvis göra vegetarisk, tyckte köttet försörde mjukheten och krämigheten i rätten.
Jessica
Jättegott och till och med barnens favorit. Passade på när det var extrapris på kassler och man kan ju välja om man vill göra egen ost och tomatssås men ofta tycker jag det kan vara värt de extra kronorna för att spara några minuter i vardagsstressen. Har dock utelämnat både kronärtskockshjärtana och vitlöken med hänsyn till de kräsna barnen :-)
Ylva
Gratängen var snabb och enkel. När jag tittade på kvittot efter att ha handlat ingredienserna (ej extrapris) blev rätten på tok för dyr. Kunde ha köpt fläskfilé istället... jag tyckte inte att rätten var värd det höga priset!
Anna