Enkel äppelkaka i glas

En snabb och enkel äppelkaka gör du i glas! Smörstek äpple med socker och kanel, och servera med vaniljgrädde och kaksmulor. Snabbt, lyxigt och magiskt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1430 KJ / 342 kCal
Fett24 g
Salt0.2 g
Kolhydrater29 g
Protein1.5 g
Kommentarer
13 stJag ska göra detta recept till ett kalas om en månad, låter jättesmarrigt. Måste dock göra den både laktos- och sockerfri. Förslag som gör det lika gott som originalet önskas.
Anneli
Hej Anneli! Lika gott är svårt om socker helt ska uteslutas. Stek äpplena i laktosfritt smör och vispa laktosfri grädde och smaksätt med vaniljpulver. Toppa med pecan eller hasselnötter. Kan sötströ användas så stek äpplena i det. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Kanongott och enkel att göra.
Ronny
Använder vaniljglass med smulade havrekakor eller Biscoffkakor. Supersnabb och jättegod! Perfekt om man bara är två personer och inte vill baka en hel äppelpaj.
Yvonne
Jag använde digestivekex. Bytte ut grädden till en blandning av vaniljkvarg och keso. Lite mer protein och mindre fett.
Louise
Rud Fantastisk god. Och mycket enkel.
Rud erik geier
Liza: jag gör alltid den klar i god tid. (Har aldrig provat med varma äpplen). Jättegod och enkel dessert
Irene
Äter man den med varma äpplen eller funkar det lika bra med kalla? Tänkte om man kan förbereda och sen bara lägga ihop den innan det är efterrätts dags?
Liza
Hej Liza! Vi tycker den är godast ljummen. Fungerar nog kall också men skulle föreslå att man i så fall förbereder den och sen värmer på den lite innan man serverar. Hoppas det smakar! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Mycket gott och snabbt gjort. Använde havreflarn
Elisabet
Min man överraskade mig med denna efterrätt. Väldigt gott, han använde belvita originalkex.
Helene
Jättegott för att vara så lätt och med ingredienser som man ofta har hemma.
Ida