Smulpaj med rödlök, kassler och aubergine

7
6
Smulpaj med rödlök, kassler och aubergine

Här är ett recept på en läcker och matig smulpaj med rödlök, kassler och aubergine. Till den gör du en härlig sås på dijonsenap och gräddfil som tillsammans med pajen skapar en förträfflig smakkombination. Perfekt som bjudmat!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2011

Smulpaj med rödlök, kassler och aubergine

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

100 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt

Fyllning

2 rödlökar
1 aubergine
1 msk smör eller margarin
400 g kassler
salt och peppar

Till servering

2 msk dijonsenap
3 dl gräddfil
salt och peppar

För alla

Rätten är äggfri.
Glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri finmix.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett. Använd laktosfri gräddfil.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot sour supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Anna

2022-04-11

Torraste vi ätit, usch!

Malin

2011-11-26

Mycket godare om man byter ut kasslern mot köttfärs och kompletterar med champinjoner.

Petra

2011-10-02

Jag testade med att smula fetaost och klicka lite creme av soltorkade tomater över. Och använde mig av Josefines sås. Dessutom så missade jag rödlök, så det blev gul lök istället;) Men mumsigt iallfall!

Näringsvärde per portion

Energi 2928 KJ / 700 kCal
Fett 359 g
Kolhydrater 59 g
Protein 318 g
Läs mer om näringsvärden