Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Smulpaj med rödlök, kassler och aubergine

Här är ett recept på en läcker och matig smulpaj med rödlök, kassler och aubergine. Till den gör du en härlig sås på dijonsenap och gräddfil som tillsammans med pajen skapar en förträfflig smakkombination. Perfekt som bjudmat!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Pajdeg: Smält matfettet och blanda med mjöl och salt till en smulig deg.
  3. Fyllning: Skala och skiva lökarna och skär auberginen i tunna skivor. Stek lök och aubergine mjuka i matfettet på medelvärme. Krydda med salt och peppar.
  4. Strimla kasslern. Varva lökfräset med kasslern i en ugnssäker form, toppa med pajdegen. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Blanda senap med gräddfil och smaksätt med salt och peppar.
  6. Till servering: Servera pajen med såsen.

För alla

Rätten är äggfri.
Glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri finmix.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett. Använd laktosfri gräddfil.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot sour supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Pajdeg
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
Fyllning
  • 2 rödlökar
  • 1 aubergine
  • 1 msk smör eller margarin
  • 400 g kassler
  • salt och peppar
Till servering
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 dl gräddfil
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2928 kJ / 700 kCal