Smulpaj med rödlök, kassler och aubergine
Här är ett recept på en läcker och matig smulpaj med rödlök, kassler och aubergine. Till den gör du en härlig sås på dijonsenap och gräddfil som tillsammans med pajen skapar en förträfflig smakkombination. Perfekt som bjudmat!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2011
Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
100 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Fyllning
2 rödlökar
1 aubergine
1 msk smör eller margarin
400 g kassler
salt och peppar
Till servering
2 msk dijonsenap
3 dl gräddfil
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2928 KJ / 700 kCal
Fett35.9 g
Kolhydrater59 g
Protein31.8 g
Kommentarer
Det var det torraste och äckligaste jag ätit! Rekommenderas ej!!!
Christina
2023-05-06Torraste vi ätit, usch!
Anna
2022-04-11Mycket godare om man byter ut kasslern mot köttfärs och kompletterar med champinjoner.
Malin
2011-11-26