Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Smörslungad dillpotatis med rökt skinka

Färskpotatis får varje svensk att tänka på ljuvliga sommarkvällar. I det här receptet förgylls potatisen genom att smörslungas tillsammans med dill och schalottenlök. Serverad med en härlig rökt skinka har du en höjdarrätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta potatisen och koka den med hälften av dillen.
  2. Finhacka schalottenlöken och fräs i en kastrull med smör. Tillsätt peppar, gärna från kvarn. Lägg i den nykokta potatisen och strö över färsk dill. Sväng kastrullen så att allt blandas. Servera med tunt skuren skinka.

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Ändra till mjölkfritt: uteslut smöret och använd i stället mjölkfritt margarin eller olja.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 2 kg färskpotatis
  • 1 knippe dill
  • 1 schalottenlök
  • ca 50 g smör
  • nymalen svartpeppar
  • ca 500 g rökt skinka
Lägg till i inköpslistan