Smörsås med apelsin och ingefära

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Smörsås med apelsin och ingefära

Tommy Myllymäkis smörsås med apelsin och ingefära passar utmärkt till fisk och skaldjur, men även stekt fläskkotlett eller grönsaker som blomkål och spetskål. En frisk och smakrik sås som lyfter hela måltiden!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2025

En liten porslinskastrull med smörsås.

Ingredienser

4 portioner
50 g skalad ingefära
1 röd chili
1/2 kruka gräslök (3 msk finskuren)
1 msk strösocker
1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
1 msk koncentrerad apelsinjuice
1 msk vitvinsvinäger
200 g smör , tärnat
salt

Gör så här

4 portioner ger ca 2 1/2 dl sås

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1723 KJ / 412 kCal
Fett41 g
Salt1.3 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Mimosa
    Betyg 4.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pumpasoppa med ingefära och chili
    Betyg 4.4 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glögga upp såsen
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Passion- och melonsalsa
    Betyg 2.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad