Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Smørrebrød - Rød Aalborg, Per Henriksen, Rökt anka och röd sallad

Smörrebröd är Danmarks egen paradrätt - och med all rätt! Vill du göra smörrebröden själv så finner du ett flertal varianter och recept på hur du får till riktigt goda smörrebröd här nedan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Rød Aalborg

  1. Låt kaviaren rinna av.
  2. Lägg den rökta laxen på det smörade brödet samt en sträng med kaviar ovanpå. Bredvid denna läggs en sträng med laxtartar.
  3. Garnera med dillkvisten. Sist, men inte minst, häller man Aalborg i skalet. Placera plastskalet överst.


Laxtartar

  1. Hacka laxen grovt och blanda i övriga ingredienser. Laxtartaren ska vila i kylskåp en halvtimme. Smaka av med salt och peppar.


Per Henriksen

  1. Lägg äggklyftorna i en ring runt kanten på det smörade brödet. Lägg tomatskivorna i mitten och gurkskivorna ovanpå dem. Lägg den hackade löken i en ring ovanpå gurkan och majonnäsen vid sidan av.
  2. Ställ äggulan i ett plastskal i mitten. Pressa saften ur citronklyftan ner i äggskalet strax innan "Per Henriksen" ska serveras.


Kryddmajonnäs

  1. Rör äggula och salt tills det blir vitt och tjocknar. Tillsätt ättika. Häll i olja lite åt gången under omrörning.
  2. Smaka av med HP-sås, worcestershiresås, dijonsenap, soja, citronsaft, salt och peppar.
  3. Tillsätt till sist crème fraîche.


Rökt anka och röd sallad

  1. Skär det rökta ankbröstet i skivor på snedden och lägg dem på brödet.
  2. Lägg på den röda salladen i en rand från hörn till hörn. Garnera salladen med krasse.


Röd sallad

  1. Skär vitkål, purjolök och rödbetor i fina strimlor.
  2. Tillsätt kryddmajonnäs och finriven pepparrot. Låt salladen stå i 24 timmar innan den ska ätas.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1
Röd Aalborg
  • 1 skiva surdegsbröd
  • smör till brödet
  • 2 skivor rökt lax
  • 40 g kaviar
  • 50 g laxtartar
  • 1 dillkvist
  • 1 äggskal av plast
  • 1/2 cl iskall Rød Aalborg
Laxtartar
  • 150 g rå lax
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 msk stark dijonsenap
  • 2 msk citronsaft
  • 1 hackad färsk dragonkvist
  • salt och peppar
Per Henriksen
  • 1/2 skiva rågbröd
  • smör till brödet
  • 1 1/2 hårdkokt ägg
  • 4 tomatskivor
  • 4 gurkskivor
  • 1 msk hackad lök
  • 1 msk kryddmajonnäs
  • 1 äggula
  • 1 äggskal av plast
  • 1 citronklyfta
Kryddmajonnäs
  • 2 äggulor
  • 1 tsk salt
  • 1 msk matättika
  • 1 tsk HP-sås
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk citronsaft
  • salt och peppar
  • 2 msk crème fraiche
Rökt anka och röd sallad
  • 1/2 rökt ankbröst
  • 1/2 skiva rågbröd
  • smör till brödet
  • 1 msk röd sallad
  • 1 msk krasse
Röd sallad
  • 250 g vitkål
  • 250 g purjolök
  • 250 g inlagda rödbetor
  • 250 g kryddmajonnäs
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer