Smørrebrød - Rød Aalborg, Per Henriksen, Rökt anka och röd sallad

2
0
Smørrebrød - Rød Aalborg, Per Henriksen, Rökt anka och röd sallad

Smörrebröd är Danmarks egen paradrätt - och med all rätt! Vill du göra smörrebröden själv så finner du ett flertal varianter och recept på hur du får till riktigt goda smörrebröd här nedan.

Smørrebrød - Rød Aalborg, Per Henriksen, Rökt anka och röd sallad

Ingredienser

1 portioner

Röd Aalborg

1 skiva surdegsbröd
smör till brödet
2 skivor rökt lax
40 g kaviar
50 g laxtartar
1 dillkvist
1 äggskal av plast
1/2 cl iskall Rød Aalborg

Laxtartar

150 g rå lax
2 msk crème fraiche
2 msk stark dijonsenap
2 msk citronsaft
1 hackad färsk dragonkvist
salt och peppar

Per Henriksen

1/2 skiva rågbröd
smör till brödet
1 1/2 hårdkokt ägg
4 tomatskivor
4 gurkskivor
1 msk hackad lök
1 msk kryddmajonnäs
1 äggula
1 äggskal av plast
1 citronklyfta

Kryddmajonnäs

2 äggulor
1 tsk salt
1 msk matättika
1 tsk HP-sås
1 tsk worcestershiresås
1 tsk dijonsenap
1 tsk soja
1 tsk citronsaft
salt och peppar
2 msk crème fraiche

Rökt anka och röd sallad

1/2 rökt ankbröst
1/2 skiva rågbröd
smör till brödet
1 msk röd sallad
1 msk krasse

Röd sallad

250 g vitkål
250 g purjolök
250 g inlagda rödbetor
250 g kryddmajonnäs

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Rød Aalborg

Laxtartar

Per Henriksen

Kryddmajonnäs

Rökt anka och röd sallad

Röd sallad

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer