Smørrebrød - Rød Aalborg, Per Henriksen, Rökt anka och röd sallad
Smörrebröd är Danmarks egen paradrätt - och med all rätt! Vill du göra smörrebröden själv så finner du ett flertal varianter och recept på hur du får till riktigt goda smörrebröd här nedan.
Ingredienser
1 portion
Röd Aalborg
1 skiva surdegsbröd
smör till brödet
2 skivor rökt lax
40 g kaviar
50 g laxtartar
1 dillkvist
1 äggskal av plast
1/2 cl iskall Rød Aalborg
Laxtartar
150 g rå lax
2 msk crème fraiche
2 msk stark dijonsenap
2 msk citronsaft
1 hackad färsk dragonkvist
salt
peppar
Per Henriksen
1/2 skiva rågbröd
smör till brödet
1 1/2 hårdkokt ägg
4 tomatskivor
4 gurkskivor
1 msk hackad lök
1 msk kryddmajonnäs
1 äggula
1 äggskal av plast
1 citronklyfta
Kryddmajonnäs
2 äggulor
1 tsk salt
1 msk matättika
1 tsk HP-sås
1 tsk worcestershiresås
1 tsk dijonsenap
1 tsk soja
1 tsk citronsaft
salt
peppar
2 msk crème fraiche
Rökt anka och röd sallad
1/2 rökt ankbröst
1/2 skiva rågbröd
smör till brödet
1 msk röd sallad
1 msk krasse
Röd sallad
250 g vitkål
250 g purjolök
250 g inlagda rödbetor
250 g kryddmajonnäs
Gör så här
Rød Aalborg
Laxtartar
Per Henriksen
Kryddmajonnäs
Rökt anka och röd sallad
Röd sallad
Har du lagat receptet?
Kommentarer