Smörrebröd med serranoskinka och svamptapenade | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Smörrebröd med serranoskinka och svamptapenade

Smörrebröd med Serranoskinka och svamptapenade är medelhavsinspirerade och delikata snittar som är utmärkta på drinkpartyt eller som förrätt. Svamptapenaden tillsammans med Serranoskinka och lök skapar en himmelsk smakupplevelse!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 smörrebröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva svampen. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Stek svamp och lök i olivoljan. Låt det svalna. Mixa svampröran med parmesanost och hälften av persiljan.
  2. Skala silverlöken och skär den i tunna ringar.
  3. Bred smör eller margarin på brödskivorna. Lägg en skiva serranoskinka på varje brödskiva, klicka på svamptapenade. Garnera med lökringar och resten av bladpersiljan.

Ingredienser

Portioner: 10 smörrebröd
  • 250 g svamp
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 stor silverlök
  • smör eller margarin
  • 10 skivor mörkt bröd
  • 10 skivor serranoskinka
Lägg till i inköpslistan