Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Smörrebröd med rökt kalkon och lökmarmelad

Smörrebröd med rökt kalkon och lökmarmelad är små, delikata brödsnittar med en ljuvlig och hemgjord rödlöksmarmelad. Det tillsammans med kalkon, färskost och timjan skapar en luxuös och otroligt god smakkombination!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 smörrebröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken fint, fräs den i olivoljan. Tillsätt honung och vin, koka sakta till vätskan har kokt in i löken. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  2. Bred smör eller margarin på brödskivorna. Lägg på 2 skivor rökt kalkon per smörrebröd, rödlöksmarmelad och toppa med färskost. Garnera med timjan.

Ingredienser

Portioner: 10 smörrebröd
  • 3 stora röda lökar
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1 dl rött vin eller rött matlagningsvin
  • salt och svartpeppar
  • smör eller margarin
  • 10 skivor mörkt bröd
  • 20 skivor rökt kalkon
  • 2 askar färskost med vitlök och örter (à 125 g)
  • 1 kruka färsk timjan
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?