Smörrebröd med potatis och sparris

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Smörrebröd med potatis och sparris

Danskarnas nationalrätt smörrebröd är perfekt till förrätt, lättare lunch eller till buffén. I det här vegetariska receptet får rågbrödet sällskap av potatis, grön sparris och en nötig solroskräm.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Smörrebröd med potatis och sparris

Ingredienser

4 portioner

Solroskräm

2 dl solroskärnor
4 dl vatten
2 msk äppelcidervinäger
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Smörrebröd

400 g små potatisar
1 knippe grön sparris (à 250 g)
1 msk olivolja
4 skivor rågbröd
1 l frityrolja
1 ask smörgåskrasse (à 100 g)

Gör så här

00:10:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Smörrebröd med ägg och fänkål
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Smörrebröd med panerad rödspätta
    Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad