Smörrebröd med picklad kålrabbi och chèvrekräm

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Smörrebröd med picklad kålrabbi och chèvrekräm

Sötsyrlig picklad kålrabbi är basen i smörrebrödet där även en krämig chèvrekräm tillför smak. Täck ett mörkt rågbröd med kålrabbiskivor, fyll på med krispiga strimlade sockerärtor och krämen av getost och smetana. Extra snygga blir smörrebröden när de till sist toppas med krasse.

Smörrebröd med picklad kålrabbi och chèvrekräm

Ingredienser

4 portioner

Picklad kålrabbi

1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
2 krm salt
2 rosmarinkvistar
1 kålrabbi (à ca 200 g)
10 sockerärtor
ca 150 g chèvre
1 dl smetana
4 skivor grovt, mörkt bröd (gärna danskt rågbröd)
1 förp krasse (à 100 g)

Gör så här

08:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1534 KJ / 366 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater31 g
Protein11 g

Testa liknande recept

  • Kålrabbisallad
    Betyg 2.4 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegonuggets med kålrabbisallad
    Betyg 3.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Picklad kålrabbi med rädisa
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad