Smörrebröd med panerad rödspätta

Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
4.9Världens godaste
Smörrebröd med panerad rödspätta

Smörrebröd med spätta är så gott. Lev ut dansken i dig när du serverar den friterade spättan tillsammans med en remouladsås med rotselleri, picklad silverlök och knapriga hasselnötter som topping på rågbröd för en makalöst god och matig macka.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Smörrebröd med panerad rödspätta

Ingredienser

4 portioner

Picklad silverlök

1 silverlök
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 krm salt
1/2 kruka dill

Rotselleriremoulad

300 g rotselleri
1 äggula
2 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1/2 msk finrivet citronskal
2 dl neutral rapsolja
2 msk crème fraiche
salt
500 g rödspättafilé
1 dl majsstärkelse
2 uppvispade ägg
3 dl panko
rapsolja (till stekning)
4 skivor rågbröd
1/2 dl rostade skalade hasselnötter
1 ask smörgåskrasse (à 100 g)

Gör så här

00:00:30
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Smörrebröd med potatis och sparris
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Smörrebröd med ägg och fänkål
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad