Smörrebröd med leverpastej, champinjoner och knaprig bacon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Smörrebröd med leverpastej, champinjoner och knaprig bacon

Inget kan vara godare till brunch än dessa danska smörrebröd med leverpastej, champinjoner och salt bacon! Lägg bara upp pastej, knaprigt fläsk, gurka och den nyfrästa svampen på ett mättande, grovt bröd och servera. En snabb och enkel måltid!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 (brunch) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper.
  2. Ansa och skiva champinjonerna i 1 cm tjocka skivor. Stek dem i matfettet, smaksätt med salt och peppar.
  3. Skär gurkorna i stavar och skiva leverpastejen.
  4. Lägg 2 pastejskivor på varje brödskiva, fördela champinjonerna ovanpå, sedan bacon och sist gurkan. Garnera med persilja.

Ingredienser

Portioner: 4 (brunch)
  • 140 g skivat bacon
  • 10 champinjoner
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 3 hela saltgurkor
  • ca 200 g leverpastej (2 rejäla skivor per port)
  • 4 skivor grovt bröd
  • 1/2 kruka bladpersilja
Lägg till i inköpslistan