Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Böcklingröra

Denna västsvenska specialitet gjord på böckling, saltgurka, kvarg och gravlaxsås är en favorit på det svenska smörgåsbordet. Rätten går kvickt att röra ihop. Servera med bröd och garnera med ett knippe dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är för 4 portioner eller 6 bufféportioner.

  1. Rensa böcklingen och dela den i stora bitar. Tärna gurkan.
  2. Blanda kvarg, gravlaxsås och dill.
  3. Varva böckling, gurka och sås i en skål. Servera med bröd.

För alla

Glutenfri men innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: byt kvarg mot tofu eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera innehållet i gravlaxsåsen.

Tips

Köp gärna kippers, som är böcklingfiléer utan ben.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 böcklingar
  • 1 saltgurka
  • 1 dl kvarg
  • 1 dl färdig gravlaxsås
  • 1 msk hackad dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 924 kJ / 222 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden