Smørrebrød - Garnerad rödspättefilé, Super Ida, Rostbiff Moderne
Känner du för att hedra grannlandet Danmark lite extra genom att laga till dina egna smörrebröd? Här nedan finner du ett flertal olika recept på hur du kan fylla och garnera smörrebröden.
Ingredienser
1 portion
Garnerad rödspättafilé
1/2 skiva rågbröd
smör till brödet
1 stekt rödspättafilé (se recept nedan)
1 msk remouladsås
4 skalade räkor
1/2 skiva rökt lax
1/2 tsk kaviar
1 hel sparris
1 citronklyfta
finhackad persilja
Stekt rödspättafilé
1 rödspättafilé
mjöl
ägg
ströbröd
olja eller smör till stekning
Super Ida
2 msk majonnäs
1 msk kaviar
1 msk hackad rödlök
1 msk finskuren purjolök
salt
peppar
3 kokta potatisar (se recept nedan)
1/2 skiva rågbröd
smör till brödet
6 räkor
rökt lax
1 kvist dill
Kokt potatis
3 potatisar
vitt vin
vinäger
1 msk salt
Rostbiff Moderne
1/2 skiva rågbröd
smör till brödet
4 skivor rostbiff
3 tomatskivor
20 g knaperstekt lök (se recept nedan)
1/2 kokt ägg
Knaperstekt lök
1 lök
olja
grovt salt
Gör så här
Garnerad rödspättefilé
Stekt rödspättafilé
Super Ida
Kokt potatis
Rostbiff Moderne
Knaperstekt lök
Har du lagat receptet?
Kommentarer