Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Smørrebrød - Garnerad rödspättefilé, Super Ida, Rostbiff Moderne

Känner du för att hedra grannlandet Danmark lite extra genom att laga till dina egna smörrebröd? Här nedan finner du ett flertal olika recept på hur du kan fylla och garnera smörrebröden.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Garnerad rödspättefilé

  1. Lägg den stekta rödspättefilén på brödet med en sträng med remouladsås längs mitten och garnera med räkor, rökt lax, kaviar, sparris, citronklyfta och persilja.


Stekt rödspättafilé

  1. Panera rödspättefilén först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Tryck till så att paneringen fastnar ordentligt.
  2. Stek rödspättan gyllenbrun och knaprig i olja eller smör. Låt den rinna av på hushållspapper.


Super Ida

  1. Häll majonnäs, kaviar, rödlök och purjolök i en skål och rör om. Smaka av dressingen med salt och peppar.
  2. Skär potatisen i skivor och lägg på brödet. Lägg en sträng med kaviardressing i mitten. Fortsätt med lax på ena sidan och räkor på andra. Lägg dillen i mitten.


Kokt potatis

  1. Koka potatis i vatten, lite vin, lite vinäger och salt.


Rostbiff Moderne

  1. Lägg rostbiffsskivorna på brödet, tomatskivorna ovanpå och äggklyftor på var sida om tomaterna.
  2. Placera den knaperstekta löken ovanpå tomatskivorna.


Knaperstekt lök

  1. Skär lök i tunna, helst lika tjocka skivor. Lösgör lökringarna från varandra.
  2. Värm olja till nära kokpunkten i en kastrull. Lägg i några lökringar i taget. Det kan sprätta mycket om oljan när ringarna läggs i. Ringarna är färdiga när de är gyllenbruna. Tag upp ringarna. Bred ut dem på hushållspapper och strö på grovt salt. Om det blir knapriga lökringar över kan de förvaras på torrt ställe i köket. Förvara dem inte i kylskåpet eftersom de blir mjuka i så fall.

Ingredienser

Portioner: 1
Garnerad rödspättafilé
  • 1/2 skiva rågbröd
  • smör till brödet
  • 1 stekt rödspättafilé (se recept nedan)
  • 1 msk remouladsås
  • 4 skalade räkor
  • 1/2 skiva rökt lax
  • 1/2 tsk kaviar
  • 1 hel sparris
  • 1 citronklyfta
  • finhackad persilja
Stekt rödspättafilé
  • 1 rödspättafilé
  • mjöl
  • ägg
  • ströbröd
  • olja eller smör till stekning
Super Ida
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk kaviar
  • 1 msk hackad rödlök
  • 1 msk finskuren purjolök
  • salt och peppar
  • 3 kokta potatisar (se recept nedan)
  • 1/2 skiva rågbröd
  • smör till brödet
  • 6 räkor
  • rökt lax
  • 1 kvist dill
Kokt potatis
  • 3 potatisar
  • vitt vin
  • vinäger
  • 1 msk salt
Rostbiff Moderne
  • 1/2 skiva rågbröd
  • smör till brödet
  • 4 skivor rostbiff
  • 3 tomatskivor
  • 20 g knaperstekt lök (se recept nedan)
  • 1/2 kokt ägg
Knaperstekt lök
  • 1 lök
  • olja
  • grovt salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?