Smørrebrød - Garnerad rödspättefilé, Super Ida, Rostbiff Moderne

2
0
Smørrebrød - Garnerad rödspättefilé, Super Ida, Rostbiff Moderne

Känner du för att hedra grannlandet Danmark lite extra genom att laga till dina egna smörrebröd? Här nedan finner du ett flertal olika recept på hur du kan fylla och garnera smörrebröden.

Smørrebrød - Garnerad rödspättefilé, Super Ida, Rostbiff Moderne

Ingredienser

1 portioner

Garnerad rödspättafilé

1/2 skiva rågbröd
smör till brödet
1 stekt rödspättafilé (se recept nedan)
1 msk remouladsås
4 skalade räkor
1/2 skiva rökt lax
1/2 tsk kaviar
1 hel sparris
1 citronklyfta
finhackad persilja

Stekt rödspättafilé

1 rödspättafilé
mjöl
ägg
ströbröd
olja eller smör till stekning

Super Ida

2 msk majonnäs
1 msk kaviar
1 msk hackad rödlök
1 msk finskuren purjolök
salt och peppar
3 kokta potatisar (se recept nedan)
1/2 skiva rågbröd
smör till brödet
6 räkor
rökt lax
1 kvist dill

Kokt potatis

3 potatisar
vitt vin
vinäger
1 msk salt

Rostbiff Moderne

1/2 skiva rågbröd
smör till brödet
4 skivor rostbiff
3 tomatskivor
20 g knaperstekt lök (se recept nedan)
1/2 kokt ägg

Knaperstekt lök

1 lök
olja
grovt salt

Gör så här

Garnerad rödspättefilé

Stekt rödspättafilé

Super Ida

Kokt potatis

Rostbiff Moderne

Knaperstekt lök

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer