Smördegspiroger med kebabfärs och gurkyoghurt

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Smördegspiroger med kebabfärs och gurkyoghurt

De här smördegspirogerna med kebabfärs är perfekta att äta direkt – eller frysa in och plocka fram när hungern slår till. Servera dem gärna med en sval gurkyoghurt och några heta feferonis.

Små trekantiga piroger på en plåt, toppade med sesamfrön och gurkyoghurt i en skål vid sidan av.

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 förp kokta gröna linser (à 400 g)
1 förp persilja (à 20 g)
250 g blandfärs
1/2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 1/2 msk kebabkrydda
1/2 dl vatten
salt
svartpeppar
2 förp kyld smördeg (à 280 g)
1 ägg
2 msk sesamfrö (gärna både vita och svarta)

Gurkyoghurt

1 gurka
3 dl turkisk yoghurt (10%)
1 kruka mynta

Till servering

feferoni

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3827 KJ / 914 kCal
Fett58 g
Salt2.3 g
Kolhydrater64 g
Protein31 g

Testa liknande recept

  • Falukorvskebab
    Betyg 4.2 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegetariska piroger med fänkålsslaw
    Betyg 4.2 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Linser med grapefrukt
    Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Piroger med rotselleri och ädelost
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad