Smördegspiroger med kebabfärs och gurkyoghurt

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Smördegspiroger med kebabfärs och gurkyoghurt

De här smördegspirogerna med kebabfärs är perfekta att äta direkt – eller frysa in och plocka fram när hungern slår till. Servera dem gärna med en sval gurkyoghurt och några heta feferonis.

Smördegspiroger med kebabfärs och gurkyoghurt

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 förp kokta gröna linser (à 400 g)
1 förp persilja (à 20 g)
250 g blandfärs
1/2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 1/2 msk kebabkrydda
1/2 dl vatten
salt
svartpeppar
2 förp kyld smördeg (à 280 g)
1 ägg
2 msk sesamfrö (gärna både vita och svarta)

Gurkyoghurt

1 gurka
3 dl turkisk yoghurt (10%)
1 kruka mynta

Till servering

feferoni

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3827 KJ / 914 kCal
Fett58 g
Salt2.3 g
Kolhydrater64 g
Protein31 g

Testa liknande recept

Falukorvskebab
Betyg 4.2 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vegetariska piroger med fänkålsslaw
Betyg 4.2 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lammkorvspirog med rosmarin och chèvre
Betyg 3.2 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Linser med grapefrukt
Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pirog med kräftstjärtar och crème fraiche
Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Piroger med rotselleri och ädelost
Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad