Smördegspiroger med kebabfärs och gurkyoghurt

De här smördegspirogerna med kebabfärs är perfekta att äta direkt – eller frysa in och plocka fram när hungern slår till. Servera dem gärna med en sval gurkyoghurt och några heta feferonis.

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 förp kokta gröna linser (à 400 g)
1 förp persilja (à 20 g)
250 g blandfärs
1/2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 1/2 msk kebabkrydda
1/2 dl vatten
salt
svartpeppar
2 förp kyld smördeg (à 280 g)
1 ägg
2 msk sesamfrö (gärna både vita och svarta)
Gurkyoghurt
1 gurka
3 dl turkisk yoghurt (10%)
1 kruka mynta
Till servering
feferoni
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3827 KJ / 914 kCal
Fett58 g
Salt2.3 g
Kolhydrater64 g
Protein31 g
Kommentarer