Smördegskringlor med ost och grönkål
4.9Världens godaste

Bjud på en härlig, snurrig smördegssnitt till fördrinken, buffén eller glöggminglet. Dessa frasiga aptitretare gör du enkelt med färdig smördeg som får sällskap av vitlöksstekt grönkål och ostkräm och formas till kringlor innan de gräddas gyllene i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1395 KJ / 333 kCal
Fett27 g
Salt0.42 g
Kolhydrater15 g
Protein9 g
Kommentarer
10 stDetta har blivit en ny favorit! Grymt uppskattade! Lite kladdigt att göra men resultatet är mycket gott!
Torgny
Hur rekommenderar ni att man tinar dem efter frysning? Behöver de värmas igen då? Vill även tipsa de som är mjölkallergiker: Jag gjorde om till mjölkfritt med Pop vegansmördeg och Violifes vegan färskost och vegan cheddarost. Gick utmärkt men degplattan var rund så fick bli annat utförande än kringlor. Gräddade 20 min i nedre delen av ugnen.
Lena
Hej Lena! Om du har tillagat dem och förvarat i frysen rekommenderar vi att du låter dem tina i rumstemperatur och sedan kör dem i ugnen på 150 °C i ca 5 min innan de serveras. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Funkar jättebra att frysa!
Karin
Fantastiskt goda! Gillades av såväl vuxna som barn!
Anna
Supergoda! Kommer sparas till flera tillfällen. Toppen att de går att frysa också.
Kicki
Står inte heller här vad man ska göra med grönkålen. Och ingen som har svaret på om de går att frysa in?
Anna
Hej Anna! Nu gick det nog undan när du läste 😊 I steg 2 strimlar du grönkålen och i steg 3 blandar du kålen med ostar och breder sen krämen på smördegen. Och ja de går att frysa, det står i tipset 😉 Hoppas du gillar kringlorna. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Åh, så goda! Hade inte cheddar men tog hushållsost, funkade det också. Går de att frysa (om man vill förbereda i god tid)?
Christina
Sååååå goda, kommer absolut att göras flera gånger ♡
Angelica
Så goda. Smakade mera/ Mia 231130
Anne-marie
Låter så gott, detta ska jag laga! Var tvungen att leta fram receptet på nätet för enligt receptet på papperstidningen (buffé) ska man bara fräsa grönkålen men sedan inte använda till fyllningen 😕
Merja
Hej Merja! Ja dessvärre har den delen av texten ramlat bort i tidningen. Tur att du hittade hit och hoppas du kommer gilla kringlorna. Hälsningar Ulrika
ICA-köket