Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Smördegskex med prästost

Olika enkla recept på smördegskex med prästost och olika topping som passar utmärkt att servera som tilltugg eller plockmat vid fest. Du gör underbar topping av bland annat kaviar, ägg, sill, gräddfil, rökt lax, färskost, avokado och räkor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rulla ut smördegsrullen och fördela osten ovanpå. Rulla ihop från kortsidan och pensla skarven med äggula. Skär ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Servera smördegskexen med  en av föreslagna toppingar.
  5. Topping 1: Blanda kaviar, hackat ägg, dill och crème fraiche.
  6. Topping 2: Blanda matjesill, gräslök och gräddfil.
  7. Topping 3: Blanda rökt lax och pepparrotscreme.
  8. Topping 4: Avokado och räkor.

För alla

Kexen innehåller gluten, mjölkprotein och ägg men är laktosfria. Välj lämpliga toppingar.

Tips

Gör många rullar och frys in, snabbt att ta fram, skiva och baka i ugnen.

Ingredienser

Portioner: 20 stycken
  • 1 rulle färsk smördeg à 250 g
  • 2 dl fint riven lagrad prästost
  • 1 äggula
Topping 1
  • kaviar
  • hackat ägg
  • dill
  • crème fraiche
Topping 2
  • matjessill
  • gräslök
  • gräddfil
Topping 3
  • rökt lax
  • färskost med pepparrot
Topping 4
  • avokado
  • räkor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?