Smördegsflarn med sparris och Västerbottensost

En härligt somrig rätt är detta smördegsflarn som får sin smak av färskost och Västerbottensost. Smördegsflarnet toppas med grön sparris och färsk dill. Passar toppen att servera till rökt eller gravad lax.

Ingredienser
4 portioner
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
150 g färskost
2 dl riven Västerbottensost
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1 förp färsk dill (à 20 g)
1 citron
2 knippen grön sparris (à 250 g)
1 msk olivolja
1 msk smör
Till servering
ca 300 - 350 g gravad eller rökt lax
crème fraiche
Gör så här
00:15:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3121 KJ / 746 kCal
Fett56 g
Salt4 g
Kolhydrater28 g
Protein32 g
Kommentarer
3 stSupergott och lättlagat!
Marie
Jättegott!Blandade i pepparrot i färskosten.
Dan andreas
Vårligt och jättegott! Nästa gång kommer jag smaksätta Philadelphia med lite citronzest och citronsaft, salt och peppar.
Emma