Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

Betyg 4.8 av 5.127 personer har röstat
Receptet har 25 kommentarer
Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

Ett smördegsflarn som är lika enkelt att göra som det är tjusigt och gott! Perfekt som snittar till glöggfesten eller middagsbjudningen. Smördegen toppas med ricotta, päron, ädelost, grönkål och valnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

Ingredienser

6-8 portioner
1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g)
125 g ricottaost
1 fast päron t ex Conference
100 g ädelost
ca 50 g skuren grönkål
1/2 msk olivolja
1 dl grovhackade valnötter
1 msk flytande honung

Gör så här

00:15:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

25 st
  • Gott! Extra gott att fläska på med lite mer päron och ädelost.

    Maria

  • Kan man förbereda dessa dagen innan?

    Lisa

    Hej Lisa! Tyvärr kan man inte det. :( Dom blir blöta och tråkiga då. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • ”Onödigt god”!!!

    Björn

Näringsvärde per portion

Energi1452 KJ / 347 kCal
Fett25 g
Salt0.6 g
Kolhydrater22 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • 5 minuterskola
    Betyg 4.4 av 5.576 personer har röstat
    Receptet har 50 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Smörkola
    Betyg 3.8 av 5.706 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brynt smörkola
    Betyg 4.6 av 5.250 personer har röstat
    Receptet har 48 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffranskola med havssalt
    Betyg 4.6 av 5.174 personer har röstat
    Receptet har 44 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad