Smashed brysselkål med citronmajonnäs och parmesan

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Smashed brysselkål med citronmajonnäs och parmesan

Smashed brysselkål är en ny variant på den älskade kålen som är ett måste på julbordet. Brysselkålen krossas lätt och gratineras med riven parmesan. Servera kålen varm med citronmajonnäs!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2025

Ett fat med smashed brysselkål med smält parmesan, toppad med citronmajonnäs.

Ingredienser

8 bufféportioner

Brysselkål

800 g brysselkål
3 msk rapsolja
salt
svartpeppar
1 1/2 dl riven parmesan

Citronmajonnäs

1/2 citron (1/2 msk skal och 1 msk juice, för 8 port)
2 dl majonnäs
1 krm cayennepeppar

Gör så här

00:05:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi1168 KJ / 280 kCal
Fett25 g
Salt0.7 g
Kolhydrater6 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Parmesanrostad brysselkål
    Betyg 4.2 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Waldorfsallad med brysselkål
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Coleslaw på brysselkål med wasabi
    Betyg 3.2 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokt brysselkål
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad