Smash burger

Så här gör du smash burger! En boll av färs trycks ut med tyngd i en het panna för att få en krispig och stor stekyta. Servera som en dubbelburgare med smakrik ost, saltgurka, hemgjord tryffelaioli och karamelliserad lök för den perfekta burgaren.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Ingredienser
4 portioner
Burgare
750 g högrevsfärs eller 1 sats egenmald färs (se länk i steg 1)
salt
svartpeppar
4 skivor Svarta Sara eller lagrad cheddarost
4 skivor hamburgerost (gärna cheddar)
Tryffelaioli
1 kokt skalad potatis
1 skalad vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 tsk färskpressad citronjuice
1 ägg
1/2 dl olivolja
1 1/2 dl neutral matolja
tryffelolja
salt
svartpeppar
Karamelliserad lök
2 msk talg eller smör
2 dl finhackad gul lök
2 hela saltgurkor
4 hamburgerbröd
1 dl rostad lök
Gör så här
01:00:00
00:20:00
00:01:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4970 KJ / 1187 kCal
Fett93 g
Salt4 g
Kolhydrater39 g
Protein50 g
Kommentarer
8 stPotatis i aioli var helt sinnessjukt äckligt.
Alexander
Lätt att göra, supergott! Jag rekommenderar dubbla mängden lök. Den gick åt snabbt! För att få lite starkare smak tog vi jalapeños i stället för gurkan.
Annika
Är det alltså ett helt ägg? Inte bara gulan?
Karin
Hej Karin! Ja, det ska vara ett helt ägg. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket